Schimbari in traficul rutier iesean – sens giratoriu in intersectia Zimbru

Noi schimbari de circulatie in traficul din Iasi. Comisia de circulatie a municipiului a decis realizarea unui sens giratoriu in intersectia Zimbru, la limita cartierelor Alexandru cel Bun si Dacia. Instituirea sensului giratoriu este motivata de ambuteiajele din aceasta intersectie, dar are in vedere si fluidizarea circulatiei dupa terminarea pasajului Octav Bancila, care va oferi acces direct spre Pacurari.

Sensul giratoriu va deveni functional din aceasta toamna, cand este planificata finalizarea modernizarii strazii Sarmizegetusa, inclusa de altfel in proiectul european prin care se realizeaza pasajul Octav Bancila.

„Este foarte greu sa treci de acea intersectie in orele de varf si trebuie luata in calcul si deschiderea pasajului Bancila. Odata cu lucrarile de pe strada Sarmizegetusa va fi creat un rond in intersectie si sensul giratoriu va deveni functional in toamna cand va fi terminata modernizarea catre strada Tabacului. Intersectia va fi si semaforizata prin proiectul de management al traficului”, a prezentat  viceprimarul Mihai Chirica.

In acest moment, lucrarile de modernizare a strazii Sarmizegetusa au ajuns in preajma zonei Zimbru, muncitorii avand de realizat subtraversari cu tubulaturi ale intersectiei si devierea retelelor de utilitati. 

Sursa si credit foto: www.curierul-iasi.ro

Search

mai, 2024