49 de ani de Courteney Cox

Pe Courtney Cox o cunoastem foarte bine datorita rolului sau din serialul de comedie laureat cu premiul Emmy, „Friends”. Monica Geller, nevrotica, dar adorabila, a fost interpretata perfect, timp de zece ani, de catre sarbatorita noastra de astazi.

Actrita a debutat in 1984 in „As the World Turns” si, imediat dupa, a primit un rol in clipul facut de Brian de Palma pentru piesa lui Bruce Springsteen, „Dancing in the Dark”. Primul sau rol important a venit in 1987, cand a jucat-o pe isteata iubita a lui Michael J. Fox in „Family Ties”. Dupa aceea, a aparut si in cateva filme de cinema, inclusiv succesul de box-office „Ace Ventura: Pet Detective”, in care a jucat a jucat cu Jim Carrey.  

Cox a devenit faimoasa odata cu lansarea serialului „Friends”, nominalizat de breasla actorilor pentru „Cel mai bun ansamblu intr-un serial de comedie” din 1999 pana in 2004. In 1996, Cox a jucat la „Wes Craven” si in comedia horror „Scream”, care a incasat peste 100 de milioane de dolari. Ea si-a reluat rolul in continuarile francizei si a mai aparut in filme precum „3000 Miles to Graceland”, „Mr. Destiny”, „Cocoon: The Return”, „Zoom”, „November”, „The Longest Yard” si „Barnyard”.  

Cox a putut fi vazuta si in comedia „Bedtime Stories”, alaturi de Adam Sandler. Dupa terminarea serialului „Friends”,  Courteney Cox se pregatea pentru rolul lui Susan Mayer din serialul „Neveste Disperate” insa, din cauza sarcinii actritei, aceasta a refuzat rolul, ce i-a revenit ulterior lui Teri Tatcher.  

A debutat in regie cu drama „Monday Before Thanksgiving”, o serie de trei scurtmetraje inspirate de povestile reale ale cititoarelor revistei Glamour. Proiectul face parte din programul feminin al FilmAid International, o organizatie ce foloseste puterea filmului pentru a imbunatati viata femeilor din intreaga lume.

In 2004, Cox si sotul ei David Arquette au pus bazele companiei de productie Coquette prin intermediul careia au creat „Dirt”, emisiunea de design interior Mix It Up, comedia „Daisy Does America” si „The Tripper”, un film horror scris si regizat de sotul ei.

Din 2009, Courteney Cox joaca in alt serial de comedie, „Cougar Town”, care o prezinta pe Courteney Cox in rolul principal, dandu-i viata lui Jules Cobb, o femeie de aproximativ 40 de ani, recent divortata, in cautare de noi experiente.    

Echipa InOras.ro ii ureaza „La multi ani”! 

Sursa: www.roportal.ro
Sursa foto: www.fanpop.com

Search

mai, 2024