52 de ani de Boy George

Nascut intr-o familie de origine irlandeza, Boy George s-a maturizat rapid devenind compozitor, cantaret si un foarte bun DJ. Boy George face parte din noua miscare romantica din Anglia care a demarat la inceputul anilor ’80 si si-a atins apogeul in cariera cu trupa „Culture Club”. Stilul sau deosebit de a se imbraca si aparitiile socante l-au adus de multe ori pe prima pagina a revistelor de scandal.  

El si Marilyn, membrii formatiei „Spandau Ballet”, precum si alti muzicieni se numarau printre cei care frecventau clubul The Blitz. De aici a aparut si numele – „Blitz Kids”, trupa in care a activat si Boy George. Blitz era un club londonez foarte stilat condus de Steve Strange de la Visage, frecventat de un grup select in care se regaseau si David Bowie, Kraftwerk, Marc Bolan si New Wave. La clubul Blitz si la alte cluburi similare, barbatii cochetau cu machiajul si moda tipic femeiasca, spre deosebire de femeile din aceeasi miscare care adoptau un look foarte masculin.  

Din punct de vedere muzical, Boy George este influentat de blues, reggae si sunete electronice. In primele inregistrari ale trupei „Culture Club” vocea lui pare a fi asemanatoare cu a celor care cantau muzica soul in America anilor ’60 – ’70. Melodiile recente sunt puternic influentate de David Bowie si Iggy Pop.  

De-a lungul anilor care au urmat, formatia a facut furori in intreaga lume Au scos hit dupa hit : „Karma Chameleon”, „Do you really want to hurt me”. In 1986 grupul se separa, iar in 1987 Boy George, solo de data aceasta, reapare pe scena muzicala, cu un hit care a stat pe primele locuri in toate topurile: „Everything I own”. Cariera sa uimitoare a continuat pana in zilele noastre, artistul detinand, la un moment dat, chiar si o casa de discuri („More Protein”), o noua trupa, „Jesus Loves you”, si o carte autobiografica: „Take It Like A Man”.  

Echipa InOras.ro ii ureaza „La multi ani”! 

Sursa: www.ro.wikipedia.org
Sursa foto: www.last.fm

Search

aprilie, 2024