54 de ani de Hugh Laurie

Sarbatoritul nostru de astazi este talentatul actor Hugh Laurie. Daca numele sau nu va este foarte cunoscut, va spune doar atat: House. Dr. Gregory House! Scriitor, muzician, comediant si actor, bineinteles, Hugh Laurie a devenit cunoscut prin piesa din doua acte „Fry and Laurie”.  

In 1982, Hugh Laurie a fost distribuit alaturi de Emma Thompson in „Alfresco”, un show de comedie. Au urmat roluri in „Blackadder”, impreuna cu Rowan Atkinson, „A Bit of Fry & Laurie”, „Jeeves and Wooster”, „The Secret Policeman’s Third Ball” si „Peter’s Friends”.  Hugh Laurie a jucat, de asemenea, in clipurile pieselor „Experiment IV” al lui Kate Bush si „Walking on Broken Glass” a lui Annie Lennox.  

In 1995 o reintalneste pe Emma Thompson in „Sense and Sensibility”, apare apoi in „101 Dalmatieni”, in „Maybe Baby”, „Girl From Rio”, „The Flight of the Phoenix” si seria „Stuart Little”. A fost distribuit in numeroase seriale de televiziune precum Spooks, Family Guy si QI, insa cel care i-a adus faima la nivel international este „House MD”, un serial de televiziune dramatic cu tema medicala ce-l are in rolul principal pe Gregory House, un medic pe cat de neconventional si controversat, pe atat de bun.  

Rolul sarcasticului House, pentru care Hugh Laurie a adoptat un accent american, i-a adus actorului sase nominalizari la premiile Emmy, precum si doua Globuri de Aur si doua premii Screen Actors Guild. Succesul inregistrat de serial, in mare parte datorat personajului principal si actorului care il interpreteaza i-au adus lui Laurie un onorariu de 700 000 de dolari pe episod. Hugh Laurie a devenit astfel cel mai bine platit actor de televiziune.  

In plan muzical, artistul ia primele lectii de muzica in copilarie si invata sa cante la pian, chitara, tobe, muzicuta si saxofon. Hugh Laurie nu a ezitat in a-si demonstra talentul muzical si pe parcursul catorva episoade ale serialelor TV in care a jucat. In momentul de fata, Hugh Laurie este vocalistul si claparul unei trupe rock, „Band from Tv”. In 2010, artistul a fost oaspetele de onoare al celor de la Meat Loaf, la lansarea albumului „Hang Cool Teddy Bear”.  

Desi nu pare, Hugh Laurie se afla intr-o lupta continua cu depresia. A afirmat intr-un interviu ca prima data cand si-a dat seama ca are o problema a fost atunci cand, in timp ce conducea pentru un derby de caritate (1996), trecand pe langa alte masini ce luasera foc, nu a simtit nici frica, nici panica, ci doar plictiseala. „Plictiseala” a comentat actorul, „nu este un raspuns corespunzator cand vezi niste masini explodate”.  

Echipa InOras.ro ii ureaza „La multi ani”! 

Sursa: www.roportal.ro
Sursa foto: www.fanpop.com

Search

mai, 2024