43 de ani de Loredana Groza

Astazi o sarbatorim pe Loredana Groza, cantareata, actrita, compozitoarea care a reusit sa se reinventeze odata cu fiecare trend muzical si sa atraga o multime de fani de toate varstele. Nascuta in Onesti, Bacau, Loredana a inceput sa cante de la varsta de 3 ani, pasiunea sa continuand in timpul scolii primare si al liceului.  

A castigat Premiul I la Festivalul regional „Retorta de cristal” (1984), iar la nici 14 ani, la faza nationala a concursului „Cantarea Romaniei” de la Focsani, a fost remarcata de Dumitru Morosanu si Jolt Kerestely, care au chemat-o la Bucuresti sa participe la preselectia concursului „Steaua fara nume”, desi varsta minima acceptata prin regulament era de 17 ani. A concurat cu Ramona Badescu si Camelia Florescu si a reusit sa castige concursul.  

La 16 ani, in 1986, participa pentru prima oara la Festivalul de muzica usoara de la Mamaia (27 – 31 august), unde castiga „Marele Premiu”, fiind atunci cea mai tanara participanta si castigatoare din istoria festivalului. A interpretat doua cantece in prima auditie care au devenit in scurt timp slagare: „Ma intreb ce sa fac?” si „Despre dragoste”.  

De-a lungul timpului, Loredana si-a cultivat si pasiunea pentru cinematografie, intepretand cateva roluri in filme artistice – „Cuibul de Viespi” (1987), „Asphalt tango” (1997), „Modigliani” (2003), „Fire and Ice: Cronica Dragonilor” (2008) – , dar si in telenovele: „Regina”, „Inima de tigan” si  „Aniela” .  

In ultimii trei ani, Lori a reusit sa atraga atentia asupra sa prin albumele lansate („Sundance”, „Iubiland”, „Apa”), dar si prin colaborarile cu diferite tarafuri si artisti tineri. De asemenea, artista face parte din juriul show-ului „Vocea Romaniei” si este imaginea  produselor Avon. Anul acesta, Loredana a devenit ambasadoarea statiunii Mamaia si a lansat o melodie extrem de controversata, in care apare si primarul Constantei, Radu Mazare.  

Echipa InOras.ro ii ureaza „La multi ani”! 

Sursa: www.ro.wikipedia.org
Sursa foto: www.mediasinfo.ro

Search

aprilie, 2024