50 de ani de Johnny Depp

John Christopher Depp II a crescut in Florida, unde, la varsta de 15 ani, s-a lasat de scoala pentru a deveni muzician rock. Depp a infiintat multe formatii de garaj, cea mai reusita fiind „The Kids”, cu care a cantat in deschiderea unui concert al lui Iggy Pop. A descoperit actoria datorita unei vizite in Los Angeles, unde face cunostinta cu Nicolas Cage, cel care ii va deschide prima usa spre noua sa pasiune.    

Curand dupa aceea, si-a facut debutul cu filmul „A Nightmare on Elm Street”. In 1987, devine faimos cand il inlocuieste pe Jeff Yagher in rolul politistului sub acoperire Tommy Hanson din serialul de televiziune „21 Jump Street”. In 1990, dupa numeroase filme pentru adolescenti, norocul parea sa ii surada lui Depp si anunta inceputul unei lungi relatii de munca, dar si de prietenie cu regizorul Tim Burton. Dupa succesul obtinut cu pelicula „Edward Scissorhands” , actorul a reusit sa-si creeze un stil propriu, primind tot mai multe roluri sumbre si foarte diferite, in stare sa surprinda atat criticii cat si publicul.  

In 1997, Johnny l-a jucat pe agentul FBI sub acoperire din filmul Donnie Brasco, impotriva lui Al Pacino. In 1998, a aparut in „Fear and Loathing in Las Vegas”, iar apoi in 1999 in SF-ul horror, „The Astronaut’s Wife”. In acelasi an, a facut din nou echipa cu Burton in „Sleepy Hollow”. In 2003, a jucat alaturi de Antonio Banderas si de Salma Hayek in „Once Upon in Mexico”, iar mai tarziu in acelasi an, este distribuit in rolul capitanului Jack Sparrow din blockbusterul „Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl”, dar si in urmatoarele parti ale francizei.  

Filme precum „Secret Window”, „Finding Neverland”, „Charlie an the Chocolate Factory”, „Sweeney Todd”, „Public Enemies”, „Alice in Wonderland”, „The Tourist”, „The Rum Diary” si, nu in ultimul rand, „Dark Shadows”, au dovedit, daca mai era nevoie, talentul exceptional al lui  Johnny Depp.  

Unele dintre premiile castigate de Depp includ distinctii din partea London Film Critics Circle (1996), Russian Guild of Film Critics (1998), Screen Actors Guild Awards (2004) si un premiu Globul de Aur. Depp a fost nominalizat la trei editii ale premiilor Oscar: in 2004, pentru „Piratii din Caraibe: Blestemul Perlei Negre”, in 2005 pentru „Finding Neverland”, iar in 2008 pentru „Sweeney Tood: Barbierul diabolic din Fleet Street”.  

Echipa InOras.ro ii ureaza „La multi ani”! 

Sursa: www.ro.wikipedia.org
Sursa foto: www.fanpop.com

Search

mai, 2024