Cod galben de ploi torentiale, grindina si vant la Iasi

Desi ne-am bucurat de dimineata pentru ca, in sfarsit, avem parte de soare si caldura, se pare ca bucuria noastra va tine cam putin. Administratia Nationala de Meteorologie a emis astazi doua avertizari de cod galben de ploi torentiale, grindina, intensificari de vant, valabile de luni, 10 iunie, pana marti, 11 iunie, ora 09:00 si de marti, 11 iunie, pana pe 12 iunie.  

Din dupa-amiaza zilei de luni 10 iunie, pana in dimineata zilei de marti 11 iunie, vor fi intervale de timp cu instabilitate atmosferica accentuata in Banat, Crisana, Transilvania, Maramures, Oltenia, nordul Moldovei si al Munteniei, precum si in zona de munte.  

In aceste regiuni se vor semnala averse torentiale, frecvente descarcari electrice, intensificari ale vantului, trecator cu aspect de vijelie si caderi de grindina. Cantitatile de apa vor depasi local 20-25 l/mp si izolat 50-60 l/mp.  

Iasul va avea parte de o vreme capricioasa de marti, 11 iunie pana in dimineata zilei de miercuri, 12 iunie. Vor fi intervale de timp cu instabilitate atmosferica accentuata si in Oltenia, Transilvania, Maramures si in cea mai mare parte a Munteniei, precum si in zona de munte. In aceste regiuni se vor semnala averse torentiale, frecvente descarcari electrice, intensificari ale vantului, trecator cu aspect de vijelie si caderi de grindina. Cantitatile de apa vor depasi local 25 l/mp si izolat 60-70 l/mp.

Noi va sfatuim ca, pe langa ochelarii de soare, sa luati cu voi si o umbrela sau o pelerina de ploaie!

Search

mai, 2024