Balul de la Castel a strans peste 50.000 lei pentru terapia copiilor cu dizabilitati

Peste 200 de ieseni au raspuns invitatiei Fundatiei Serviciilor Sociale Bethany la cel mai important eveniment caritabil al anului la Iasi, Balul de La Castel. Sala Turnurilor a Restaurantului La Castel a gazduit joi, 30 mai, un spectacol al artei si generozitatii.  

Balul de La Castel este un proiect foarte ambitios pentru peisajul iesean in organizarea caruia ne face mare placere sa fim parteneri de traditie alaturi de Fundatia Bethany.  Scopul nobil al evenimentului, acela de a sprijini copiii cu dizabilitati, ne motiveaza sa ne implicam cu toate resursele si din toata inima. Ii felicitam pe toti cei care au ales sa participe pe 30 mai la aceasta sarbatoare a elegantei si generozitatii si promitem pentru 2014 o editie si mai grandioasa intr-o locatie noua la care lucram in acest moment.” a declarat doamna Dana Buzila, manager Complex Hotelier „La Castel.”  

Atmosfera specifica perioadei Belle Epoque a fost intretinuta de amfitrionii serii Irina Pacurariu si Adrian Paduraru, artisti care s-au alaturat pro-bono acestui eveniment, declarandu-se sustinatori constanti ai cauzei copiilor cu dizabilitati. „Cum arareori in viata putem face pentru ceilalti ceva total dezinteresat, intr-un astfel de moment le multumesc copiilor si organizatorilor ca au acceptat ajutorul meu” a declarat Adrian Paduraru, unul din amfitrionii evenimentului.  

Decorul, tinutele, muzica si dansurile au completat tabloul unei seri de poveste. Dansatori ai Operei Nationale Romane din Iasi au adus un moment consacrat din Lacul Lebedelor, Andra Botez si 4Universe au incantat auditoriul cu melodii din repertoriul frantuzesc iar Ina Cristea (voce) si Paul Pintilie (pian), castigatori ai numeroase concursuri nationale si internationale, au interpretat cu sensibilitate romante bine-cunoscute precum Zaraza si Imi pare rau.  

„Cea de-a doua editie a Balului de la Castel a fost cu adevarat impresionanta prin toate elementele ei. Frumusetea detaliilor, generozitatea oaspetilor, atmosfera desavarsita care a adus impreuna atat de multi oameni pentru o cauza, toate acestea ne intaresc convingerea ca Iasiul pastreaza filantropia printre valorile sale de pret. Ne indreptam multumirile catre toti cei care au facut din acest eveniment o frumoasa traditie si le promitem o noua editie cel putin la fel de frumosa. » a declarat doamna Diana Paius, manager zonal al Fundatiei Bethany.  

Momentul culminant al serii a fost licitatia caritabila alcatuita din doua parti: licitatia de obiecte de colectie in urma careia urmatoarele obiecte si-au gasit cumparatorii:  doua colectii de carti din partea POLIROM – colectia Septuaginta – licitata cu  1400 lei si colectia Ernest Hemingway – licitata cu 1750 lei, un exemplar din ultima noutate de la Casa de Vinuri Cotnari, COLOCVIU la Paris Busuioaca de Bohotin 2012 vinificata in sec si ambalata intr-o cutie din lemn  vechi de aproape 100 de ani  fost licitata cu 1300 lei, o oglinda unicat oferita de Art Georgies a fost licitata cu 5000 lei, iar un pachet de servicii all inclusive pentru 6 luni oferit de Club Moving a fost licitat cu 2600 lei.   

„Fara copii nu exista viitor, iar intr-o lume in care se vorbeste despre sanse egale, Fundatia Bethany nu doar a vorbit. Prin Balul de la Castel, impreuna cu cei care au binevoit a se alatura, au fost oferite nu doar sperante, ci si sanse copiilor cu dizabilitati. Prea multe cuvinte prisosesc in astfel de circumstante, asa ca inchei cu speranta de a fi alaturi si anul viitor” a declarat doamna Ioana Chirica, director comunicare Polirom.  

Licitatia de obiecte de arta le-a dat colectionarilor prezenti oportunitatea de a-si completa colectiile cu tablouri de valoare ale unor artisti recunoscuti pe plan national si international. In total au fost licitate 12 tablouri semnate Constantin Baciu, Felix Aftene, Constantin Tofan, Dragos Patrascu, Bogdan Barleanu, Zamfira Barzu, Daniela Grapa, Florin Petrachi. Suma totala obtinuta in urma celor doua categorii de licitatie a fost de 37.350 lei.  

Oaspetii evenimentului s-au putut delecta cu o cina festiva cu cele mai fine delicii culinare, preparata de bucatarii Restaurantului La Castel si au putut degusta din colectia de vinuri premium oferita de Casa de Vinuri Cotnari. Toate acestea au fost oferite gratuit de sponsorii evenimentului si preparate de personalul Restaurantului La Castel.  

Suma totala stransa in urma evenimentului Balul de La Castel este de 54.950 lei, bani ce reprezinta contributia participantilor prin cumpararea invitatiilor, dar si suma obtinuta in urma licitatiei caritabile.  

Fundatia Bethany multumeste in mod deosebit tuturor sponsorilor si sustinatorilor evenimentului, cat si celor care au acceptat si au onorat invitatia la eveniment!

Search

mai, 2024