Jackals a castigat Red Bull Racing Can Iasi!

Suspans si emotii la etapa Red Bull Racing Can din Iasi de pe 30 mai! Studentii ieseni au venit in numar mare sa-si sustina echipele favorite, iar acestea nu i-au dezamagit: depasirile, vitezele atinse si manevrele efectuate de piloti s-au ridicat la inaltimea unei veritabile curse de Formula 1. Sicanele de pe traseu i-au incurcat putin pe studenti, insa toate masinile au trecut cu brio linia de finis. In ciuda ploii, peste 300 de spectatori si-au incurajat favoritii, iar pilotii au fost pusi la grea incercare, trenuind sa concureze cu… pneuri de ploaie.  

Red Bull Racing Can este o competitie adresata studentilor, ingineri indemanatici si piloti indrazneti, in egala masura. Studenti ai facultatilor tehnice, cu specializare in design sau simpli pasionati ai curselor motorizate au modelat din doze de Red Bull caroserii pentru automodele cu care, mai apoi, au concurat pe un traseu in miniatura.  

25 de „monoposturi” s-au aliniat pe grila de start a Marelui Premiu al orasului Iasi. Design-uri futuriste, masini testate in tuneluri aerodinamice improvizate sau copii fidele ale masinilor de curse au roit pe circuitul stradal din Complexul Studentesc Tudor.  

In final, Maricel Cojocariu si Lucian Popoi, echipa Jackals, s-au impus pe circuitul din Iasi, cu 82 de puncte. Plecata din pole-position, echipa a castigat fara emotii cursa, iar originalitatea design-ului si punctele acumulate pe Facebook le-au asigurat victoria.  

Pilotul echipei Jackals a fost urmat indeaproape de BEST One (Marius Ceaus si Daniel Gorgan) cu 73 de puncte si de Vaj Pi Deal (Victor Bursuc si Ionut Anastasiu) tot cu 73 de puncte.  

Juriul a fost format din Robert Kovacs, atlet Red Bull si student la Robotica, Asistent Univ. Dr. Ing. Ripanu Marius Ionut – Facultatea de Constructii de Masini si Management Industrial si Alexu Toader – curator Galeria Imbold, Bucuresti.  

Clasament:
1. Jackals (Maricel Cojocariu si Lucian Popoi)
2. BEST One (Marius Ceaus si Daniel Gorgan)
3. Vaj Pi Deal (Victor Bursuc si Ionut Anastasiu)

Search

mai, 2024