27 de ani de Rafael Nadal

„Regele zgurii”, Rafael „Rafa” Nadal Parera, este un jucator spaniol de tenis, fost numarul 1 mondial, la 11 iunie 2012 fiind clasat pe locul doi in lume. Nadal este considerat unul dintre cei mai mari tenismeni din istorie si in opinia multor experti cel mai mare jucator de tenis pe zgura din toate timpurile.  

Nadal este singurul jucator care a reusit sa castige in acelasi an (2008) Wimbledon-ul, Open-ul Francez si Medalia de Aur la Jocurile Olimpice. De asemenea, el este primul jucator din istorie ce are mai mult de 400 de victorii in mai putin de 500 de meciuri jucate (401-91).  

Rafael Nadal a fost initiat in tainele tenisului de la varsta de 3 ani, de catre unchiul sau, Toni Nadal, fost jucator profesionist de tenis. La varsta de 8 ani, Rafael Nadal a castigat un campionat regional de tenis pentru copii cu varsta sub 12 ani, dar a fost de asemenea si un jucator promitator de fotbal.  

Nadal a castigat unsprezece turnee de Grand Slam, incluzand un record de 7 French Open-uri, un record de 21 turnee ATP Masters Series si, de asemenea, a facut parte din echipa de Cupa Davis a Spaniei care a castigat finala in 2004, 2008, 2009 si 2011. A completat Grand Slam-ul carierei dupa castigarea U.S. Open in 2010, fiind al 7-lea in istorie si cel mai tanar in Era Open.  

Rafael Nadal are cel putin 2 turnee de Grand Slam pe toate cele 3 suprafete, iarba, zgura si hard, doar al doilea jucator care atinge aceasta performanta dupa Mats Wilander. De asemenea, este al doilea jucator care castiga orice turneu de Grand Slam de 7 ori, egaland recordul lui Pete Sampras la Wimbledon.  

In 2008, lui Rafael Nadal i-a fost inmanat Premiul Printului de Asturias pentru Sport, ca recunostinta a rezultatelor sale foarte bune in tenis.  

Echipa InOras.ro ii ureaza „La multi ani”! 

Sursa: www.ro.wikipedia.org
Sursa: www.forbes.com

Search

mai, 2024