27 de ani de Guess Who

Laurentiu Mocanu sau Guess Who, cum este cunoscut pe scena, este unul dintre cei mai apreciati cantareti de muzica hip hop din Romania. A devenit cunoscut publicului larg la sfarsitul lui 2009, odata cu lansarea „Locul Potrivit” – o piesa cu puternic mesaj social, single-ul „Manifest” lansat dupa un an confirmand imensul succes la public al artistului.  

In 1999, el a fondat impreuna cu Zekko formatia ANONIM, care a colaborat cu Spike si Parazitii. Trupa a avut succes cu hituri precum „Extrema zilei” si „Inghetata”, piese de pe albumul de debut „Hai sa vorbim”. Aceasta s-a destramat in 2006, iar Laurentiu s-a concentrat pe cariera solo. La sfarsitul anului scoate cu Ombladon videoclipul „Noapte buna, Bucuresti”, iar in 2007 fondeaza casa de productie Okapi Sound impreuna cu mai multi artisti.  

Albumul sau de debut, intitulat „Probe Audio”, a fost lansat in 2009. De pe acesta au fost promovate „Tu” (cu Spike), „Gen” (cu euGen) si „Locul Potrivit”. Cea din urma ajunge pe locuri fruntase in majoritatea clasamentelor muzicale ale posturilor radio si de televiziune din Romania, fiind cea mai difuzata piesa a anului 2010.  

In anul urmator, Guess Who pleaca cu Spike in TU-r, un turneu national desfasurat in 22 de orase. In luna februarie apare pe single-ul „Azi NU” al lui Grasu XXL. Videoclipul a fost lansat la sfarsitul lunii mai. In luna septembrie pleaca tot cu Spike in reTu-r, al doilea turneu national, si lanseaza videoclipul pentru melodia „Unu Altu”, iar in noiembrie pe cel pentru „Manifest”, o piesa care a avut parte parte de succes la public.  

Al doilea album din cariera sa, „Tot Mai Sus”, a aparut in 2011. Contine doua piese noi care au fost turnate intr-un singur videoclip: „Oriunde te duci” si „Stiu deja”, si o melodie in colaborare cu Marius Moga numita „Tot Mai Sus”. Cele trei materiale au devenit hituri pe YouTube in doar cateva luni de la lansare. Pe 5 septembrie 2011 este lansata piesa „LaLa Song”, in colaborare cu Grasu XXL, un alt hit care i-a adus lui Guess Who o multime de aprecieri.  

Echipa InOras.ro ii ureaza „La multi ani” si multe melodii „tot mai sus” in topuri! 

Sursa: www.ro.wikipedia.org
Sursa foto: www.roportal.ro

Search

aprilie, 2024