38 de ani de Angelina Jolie

Angelina Jolie, una dintre cele mai frumoase femei din lume, este si unul dintre  Ambasadorii Pacii pentru Inaltul Comisariat pentru Refugiati al ONU de la Geneva. Actrita a primit trei Premii Globul de Aur, doua Premii Organizatia Actorilor de Film si un Premiu al Academiei (OSCAR).  

Angelina a debutat in lumea filmului la 5 ani alaturi de parintii ei in comedia lui Hal Ashby  „Lookin’ to Get Out”. La 11 ani, Angelina s-a mutat in New York unde a invatat la Institutul de Teatru Lee Strasberg, iar la 16 ani lucra ca model profesionist. De asemenea, a frecventat cursuri de actorie la Universitatea din New York, unde a si jucat in cateva piese. Ulterior a decis sa se mute in Los Angeles unde a aparut in „Met Theatre Group”. In 1993 venea al doilea rol pentru Angelina, un rol secundar in „Cyborg 2: Glass Shadow”, iar doi ani mai tarziu juca in „Hackers”. A urmat pe plan profesional o perioada in care Angelina a aparut in videoclipuri, cele mai cunoscute fiind cele pentru Rolling Stones („Anybody Seen My Baby”) si pentru Lenny Kravitz.  

Dupa rolul din „Playing By Heart”, in care apare alaturi de Sean Connery, Gena Rowlands, Anthony Eduards si Gillian Anderson, Angelina este votata de critici ca fiind cea mai buna nou venita actrita in peisajul Hollywood-ului. Anul 2000 ii aduce primul Oscar, pentru rolul secundar din drama „Girl, Interrupted” (1999).  

In 2001, actrita devine personajul Lara Croft, eroina jocurilor video, cu care milioane de spectatori din intreaga lume aveau sa o identifice. „Beyond Borders” (2003), „Taking Lives” (2004), „Sky Captain and the World of Tomorrow” (2004) si „Alexander” (2004) au fost incercarile de a iesi din acest tipar de femeie dezirabila si dura, capabila sa salveze lumea.  

In 2005 apare in „Mr. & Mrs. Smith” alaturi de Brad Pitt. Aceasta productie avea sa devina celebra ca urmare a faptului ca a fost scena pe care a inceput una dintre cele mai mediatizate povesti de dragoste ale tuturor timpurilor, care a dus la crearea unui nou cuvant definitoriu – Brangelina. Urmeaza o multime de alte pelicule pentru care Angelina Jolie a primit critici pozitive: „The good sheperd” (2006) si „Beowulf” (2007), „The Changeling” (2008), „Salt” (2010), „The Tourist” (2010) si pentru vocea sa din „Kung Fu Panda”.  

Angelina Jolie si Brad Pitt au trei copii adoptati, Maddox, Pax, si Zahara si doresc sa mai adopte inca un copil. Ei mai au si 3 copii biologici Shiloh, Vivienne Marchelline si Knox Leon. Jolie sustine cauze umanitare in toata lumea si sprijina foarte mult refugiati cu ajutorul Organizatiei UNHCR.    

Echipa InOras.ro ii ureaza „La multi ani!” 

Sursa: www.ro.wikipedia.org
Sursa foto: www.fanpop.com

Search

aprilie, 2024