84 de ani de Audrey Hepburn

Audrey Hepburn este, fara indoiala, un model etern de frumusete si eleganta, fiind de nenumarate ori considerata una dintre cele mai frumoase femei din toate timpurile. Stilul ei vestimentar continua sa fie popular in randul femeilor si in ziua de azi. Rochia neagra Givenchy din filmul „Breakfast at Tiffany’s” a fost vanduta in 2006 cu peste 462.000 £, cel mai mare pret pentru o rochie dintr-un film.  

Audrey Hepburn a urmat scoala de fete din Kent, Anglia. In 1939, in fata iminentei razboiului, s-a mutat impreuna cu mama sa la Arnhem, in Olanda, unde a inceput cursurile Conservatorului. La sfarsitul razboiului, continua cursurile de balet la Amsterdam, iar din 1948 la Londra. Pentru a se intretine financiar a lucrat si ca model pentru diversi creatori de moda. Cu toate acestea, din cauza inaltimii sale si a problemelor de sanatate din timpul razboiului, a renuntat la balet si s-a dedicat actoriei.  

A jucat intr-o serie de spectacole muzicale si a avut cateva roluri secundare in filme britanice. Prima sa productie hollywoodiana a fost filmul „Vacanta la Roma” din 1953, unde a avut rolul principal, alaturi de Gregory Peck. Filmul a fost un succes incredibil, iar Audrey a fost rasplatita cu Premiul Oscar pentru „Cea mai buna actrita”.  

Aspectul ei asemanator unui elf, combinat cu stilul si clasa de care dadea dovada (spre deosebire de sex-simbolurile acelor timpuri) au ajutat-o sa devina in scurt timp una din cele mai indragite actrite.

Dupa „Vacanta la Roma” au urmat „Sabrina”(1954),  „Funny Face” (1957,) „Love in the Afternoon” (1957) si „The Nun’s Story” (1959). Cele mai apreciate pelicule raman insa „Breakfast at Tiffany’s” si „My Fair Lady”. Dupa 1967, a renuntat la a mai juca in productii importante, in urmatorii ani avand doar aparitii sporadice.  

Hepburn a fost ambasador UNICEF, iar in ultimii ani a calatorit in numeroase tari pentru a ajuta si a sensibiliza opinia publica. In 1993 a incetat din viata in urma unui cancer intestinal.

Echipa InOras.ro va sfatuieste sa vizionati macar unul dintre filmele lui Audrey Hepburn, adevarate capodopere cinematografice! 

Sursa: www.cinemarx.ro
Sursa foto: www.thedivineaddiction.com

Search

mai, 2024