O noua cursa aeriana: Iasi-Londra

Sambata, 27 aprilie 2013, a fost inaugurat la Aeroportul Iasi primul zbor direct Iasi – Londra (Aeroportul Heathrow). La eveniment au fost prezenti presedintele Consiliului Judetean Iasi, Cristian Adomnitei, directorul general al Aeroportului International Iasi, Marius Bodea, comandantul Aeronavei TAROM, Mihai Balan, impreuna cu tot echipajul prezent la bord pentru prima cursa aeriana Iasi – Londra.

Cristian Adomnitei si-a exprimat multumirea si entuziasmul pentru reusita deschiderii rutei Iasi – Londra – Iasi, el fiind chiar unul dintre pasagerii acestei prime curse aeriene. Deschiderea acestei rute va atrage un numar semnificativ de persoane care vor utiliza infrastructura aeroportuara de la Iasi.  

 Dincolo de interesul major al comunitatii locale si regionale de a calatori spre Londra in mod direct, fie in scop turistic, fie in scop de afaceri, existenta acestei legaturi in portofoliul de rute al Aeroportului Iasi reprezinta o deschidere pentru mediul investitional strain. De acum se va putea ajunge mult mai usor in Iasi, din toate colturile lumii, Londra fiind unul dintre cele mai importante noduri aeriene mondiale.  

„O legatura directa intre Iasi si aeroportul Heathrow din Londra reprezinta, pentru orasul nostru, consacrarea potentialului sau de dezvoltare economica si conectarea directa a acestuia cu lumea financiara. Pentru ca judetul Iasi sa devina o locatie de business atractiva, trebuie sa le oferim potentialilor investitori un aeroport modern, care sa le furnizeze zboruri constante spre pietele de desfacere relevante“, a declarat Cristian Adomniţei.  

Presedintele Consiliului Judeţean a mai precizat ca in toamna sunt sanse de a se stabili o legatura directa si catre Paris, purtandu-se discutii si pentru Tel Aviv, Istanbul si Frankfurt.  

Cursele externe noi operate de pe Aeroportul Iasi de catre Compania TAROM, incepand cu 27 aprilie 2013, au urmatorul program:

  • Marţi, joi si sambata: plecare din Iasi la 6.50, sosire in Bologna la 8.10, ora locala;

  • Marţi, joi si sambata: plecare dinBolognala 8.55, sosire in Iasi la 12.10, ora locala;

  • Marţi, joi si sambata: plecare din Iasi la 12.55, sosire in Torino la 15.40, ora locala;

  • Marţi, joi si sambata: plecare din Torinola 16.25, sosire in Iasi, la 19.05, ora locala;

  • Marţi si sambata: plecare din Iasi la 19.50, sosire in Londra la 21.10, ora locala;

  • Miercuri si duminica: plecare din Londra la 8.20, sosire in Iasi la 13.35, ora locala.

Sursa: www.flacaraiasului.ro
Sursa foto: www.cronicadeiasi.ro

Search

aprilie, 2024