Un ONG pentru titlul de Capitala Culturala Europeana la Iasi

Primaria isi asuma oficial candidatura municipiului pentru obtinerea titlului de Capitala Culturala Europeana prin crearea „Fundatia Iasi – Capitala Culturala Europeana”, care va avea ca prim scop obtinerea acestui statut si respectarea tuturor demersurilor pentru depunerea candidaturii. Iasul se afla deja in urma altor orase, cum ar fi Cluj Napoca sau Timisoara, care deja lucreaza la planurile pe baza carora se va face selectia candidatilor programata in 2015.  

Obiectivul va fi sa promoveze cultura din Iasi, sa caute specialisti si sa organizeze evenimente culturale, de strangere de fonduri, de marketing si de lobby. Membrii Fundatiei vor trebuie sa initieze si sa implementeze proiecte culturale care sa creasca vizibilitatea orasului pentru a se plia pe cerintele Comisiei Europene.  

Pentru a duce la indeplinire obiectivele, Fundatia va cauta sponsori si parteneri privati, precum si fonduri europene. „Consideram nu numai dezirabila, ci absolut necesara intrarea in competitia de obtinere a titlului de Capitala Culturala Europeana, sansa care ar propulsa Iasul in topul oraselor cu cea mai mare vizibilitate din Europa si care ar anima viata culturala, economica si sociala intr-un mod fara precedent”, au transmis reprezentantii Primariei.  

Fundatia va fi formata dintr-o Adunare Generala a membrilor, care este formata din toti membri simpatizanti, activi si onorifici, precum si dintr-un Consiliu Director, care este organul de conducere executiv. Acesta va fi condus de un presedinte, care va fi primarul Gheorghe Nichita, si doi vicepresedinti. Acestia sunt istoricul Florin Cintic si Cosmin Coman, seful Directiei de Dezvoltare si Proiecte Europene din cadrul Primariei. Consiliul director va mai fi format din patru membri care au fost alesi din randul consilierilor locali. Acestia sunt Camelia Gravila (PNL), Simona Elena Vranceanu (PSD), Florin Boca (PPDD) si Catalin Cristian (PDL).  

Toate formalitatile privind inregistrarea fundatiei vor fi duse la indeplinire de consilierul juridic Mugur Gabriel Colin, care a fost imputernicit in acest sens. Noua fundatie va porni la drum cu un buget de 75.000 de lei.  

Sursa: www.ziaruldeiasi.ro
Sursa foto: www.icc.ro

Search

februarie, 2023