39 de ani de Penelope Cruz

Nascuta in Madrid, frumoasa actrita Penelope Cruz si-a inceput cariera ca dansatoare, abandonand scoala  pentru a dansa la Conservatorul National din Madrid (balet clasic) si pentru a juca teatru la Cristina Rota’s School în New York.  

La 17 ani apare deja in 2 filme, dar este remarcata in mod deosebit in 1992 cu „Belle Epoque” si „Jamon, Jamon” unde joaca alaturi de proaspat lansatul Javier Bardem. Ambii sunt nominalizati la premiul Goya (varianta spaniola a Oscarurilor). Urmeaza o serie de filme importante in care insa are roluri de mica anvergura. Adevaratul succes vine in 1997 cu un rol principal in „Abre los Ojos”, in regia lui Alejandro Amenabar.  

Penelope Cruz si-a continuat drumul la Hollywood cu roluri bune, in filme ca: „Noel”, „Head in the Clouds” sau „Sahara”. A mai jucat in „Bandidas”, „Volver” si a primit nominalizari la Globul de Aur, BAFTA si Oscar. Filmele in care joaca sunt din ce in ce mai complexe, roluri grele, de compozitie, demonstrand astfel ca este o actrita excelenta: „Manolete”, „The Good Night”, „Elegy”.  

In 2008, Penelope a jucat in filmul lui Woody Allen, „Vicky Cristina Barcelona”, si a devenit prima actrita spaniola din istorie care a primit Oscar-ul. De atunci, vedeta a mai jucat in filmul „Nine” si in cateva productii spaniole.  

Penelope are propria afacere, un magazin de moda la Madrid, are un contract de imagine cu L’oreal, Ralph Lauren, Lancome si Mango, a aparut pe copertele a sute de reviste si a lucrat ca editor pentru revista Vogue, editia franceza. A fost desemnata „Cea mai sexy femeie din lume” de toate revistele pentru barbati.  

Echipa InOras.ro ii ureaza „La multi ani”!  

Sursa: www.cinemagia.ro
Sursa foto: www.fanpop.com

Search

mai, 2024