O noua artera rutiera in Iasi

Odata cu toate lucrarile si santierele din Iasi, apar si proiecte mai vechi care au rolul de a facilita circulatia intr-un oras care pare tot mai aglomerat. Unul dintre aceste proiecte este executia unei noi artere rutiere ce va face legatura dintre Podul Cantemir (Splai Bahlui) si strada Palat. Aceasta strada va fi construita cu scopul de a face mai usoara circulatia spre zona centrala si de a ajuta la descongestionarea traficul din intersectia Podu Ros.

Viitoarea artera rutiera se va construi in prelungirea podului de peste Bahlui in zona Cantemir si se va intersecta cu stradela Sf. Andrei, urmand ca traficul rutier sa fie redirectionat pe strada Palat. Practic, soferii ieseni vor avea o noua cale de acces spre str. Palat fara a fi nevoiti sa ocoleasca pe Splai Bahlui – str. Ghe Ghibanescu (in dreptul podului pietonal) si apoi pe strada Sf. Andrei.  

Infiintarea acestei noi rute face parte din modernizarea si sistematizarea stradelei Sf. Andrei, proiect aprobat de Consiliul Local Iasi. Proiectul constructiei legaturii auto este o idee mai veche, dar care a fost amanata din cauza problemelor legate de exproprierea proprietatilor private din arealul viitoarei strazi.  

Conform documentatiei, modernizarea si sistematizarea este estimata la costuri de 875.000 lei. Strada va avea o lungime de 190 de metri cu o banda pe fiecare sens de mers. Municipalitatea va amenaja si trotuare din pavele, de cate un metru latime. Vor fi construite si legaturi cu drumurile laterale care vor avea 100 de metri in lungime si sapte metri in latime. Suprafata totala de teren care va fi amenajata, atat peste carosabil, cat si pentru trotuare, este de 2.400 de mp.  

Momentan, angajatii din Primarie lucreaza la redactarea caietului de sarcini privind proiectul noi strazi. Executia va fi finalizata in toamna acestui an.  

Sursa: www.curierul-iasi.ro

Search

aprilie, 2024