36 de ani de Sarah Michelle Gellar

Azi o sarbatorim pe Buffy, spaima vampirilor! Sarah Michelle Gellar s-a nascut in New York si a devenit cunoscuta prin rolurile jucate in „I Know What You Did Last Summer” (1997), „Scream 2” (1997), „Cruel Intentions” (1999), „Scooby-Doo” (2002) in rolul lui Daphne Blake, in horror-ul „The Grudge” (2004), drama „Southland Tales” (2007), „The Air I Breathe” (2008). Datorita numeroaselor roluri in filme de groaza, actrita a primit numele de „scream queen”.  

La varsta de 4 ani, a fost remarcata de un impresar intr-un restaurant din Manhattan. Doua saptamani mai tarziu obtinea un rol in filmul de televiziune „An Invasion of Privacy”. A urmat cursurile Columbia Grammar & Preparatory School din New York.

Sarah Michelle Gellar a declarat ca a fost chemata de 11 ori pentru a da teste pana sa fie distribuita in rolul principal din serialul Tv „Buffy, the Vampire Slayer” („Buffy, spaima vampirilor”). De-a lungul celor 7 sezoane, Buffy si, prin extensie, Sarah Michelle Gellar au devenit devenit adevarate simboluri ale femeii puternice in intreaga lume.  

Un alt film care i-a marcat pozitiv cariera a fost „Cruel Intentions” („Tentatia seductiei”) in care a jucat alaturi de Reese Witherspoon si care a condus la intarirea imaginii de fata rea pe care actrita si-o crease ca vanatoare de vampiri. Dupa incheierea filmarilor pentru „Buffy, spaima vampirilor”, actrita a obtinut rolul principal in horror-ul „The Grudge”.

In 2009, Gellar a acceptat rolul principal in „Veronika se hotaraste sa moara”, o ecranizare dupa romanul omonim al lui Paulo Coelho. Filmul relateaza povestea unei tinere cazute intr-o depresie adanca si hotarate sa se sinucida. In 2011, actrita a aparut in serialul „American Dad!” in rolul lui Phillys si a fost distribuita ca protagonista in „Ringer”, un serial de televiziune despre o tanara, Bridget Kelly, ce are in permanenta pe urmele ei niste mafioti. 

Echipa InOras.ro ii ureaza „La multi ani”!

 

Sursa: www.cinemarx.ro

Search

mai, 2024