Campanie de donare de sange organizata de UAIC

Cum ar fi daca printr-un gest simplu ai putea salva chiar si trei vieti omenesti? Poti face acest lucru participand la campania de donare de sange organizata miercuri, 24 aprilie 2013, in sala S2 (demisol) a facultatii de Educatie Fizica si Sport, intre orele 08.00 si 14.00. Evenimentul este organizat de catre Facultatea de Educatie Fizica si Sport in parteneriat cu Centrul de Transfuzii Iasi.  

Donatorii vor beneficia de analize gratuite de sange (RH, grupa sanguina, hepatita B, C, HIV, HTLV-leucemie, VDRL), vor primi bonuri de masa in valoare de 64 RON si reducere 50% pentru abonament pe o linie RATP pe o luna, precum si scutire, in ziua donarii, de la facultate. Analizele vor putea fi ridicate dupa 4 zile de la momentul donarii de la prof. Cristian RUS (Tel. 0722.476.601, Email: cristian.rus@uaic.ro).  

Cine poate dona sange?

Pentru a putea deveni donatori de sange, studentii trebuie sa intruneasca urmatoarele conditii:

  • Greutatea nu trebuie sa fie mai mica de 60 de kg;

  • Sa nu fi suferit interventii chirurgicale in ultimele 6 luni;

  • Sa nu fi consumat grasimi sau bauturi alcoolice cu cel putin 24 de ore inaintea donarii;

  • Sa nu fi avut urmatoarele boli: hepatita, TBC, sifilis, malarie, epilepsie, bluceloza, ulcer, diabet zaharat, boli de inima, boli de piele, miopie peste 6 dioptrii;

  • Sa nu aiba un partener(a) care a fost diagnosticat(a) cu hepatita cronica de tip B sau C;

  • Un triaj medical va hotari daca o persoana este sau nu apta pentru donare.

Daca se vor strange peste 100 de intentii de donare perioada campaniei, aceasta va putea fi extinsa. De aceea, doritorii care respecte criteriile mentionate mai sus, sunt rugati sa completeze formularul de  inscriere.

Search

mai, 2024