Expozitie dedicata Hertei Müller, la Muzeul Unirii

Iesenii pot vizita incepand de vineri, 12 aprilie 2013, o expozitie dedicata vietii si operei celebrei scriitoare Herta Müller. Expozitia este gazduita de Muzeul Unirii, va fi vernisata de la ora 17.00 si va fi deschisa publicului pana pe 9 mai, sub genericul „Herta Müller: Cercul dracesc al cuvintelor”. Evenimentul este adus in atentia iesenilor de Centrul Cultural German si de Complexul Muzeal National „Moldova”, cu sprijinul Institutului Goethe Bucuresti.

„Viata si opera renumitei scriitoare de origine romana, castigatoare a premiului Nobel pentru literatura in 2009, sunt prezentate prin intermediul documentelor si fotografiilor de familie mai putin cunoscute publicului. Expozitia contine, de asemenea, colaje ce ilustreaza viata Hertei Müller, precum si extrase din interviurile televizate ale acesteia”, subliniaza reprezentantii Complexului Muzeal National „Moldova”.  

Realizata de Literaturhaus Berlin, in parteneriat cu Institutul Goethe, si avandu-i drept curatori pe Lutz Dittrich si Ernest Wichner, unii dintre cei mai buni cunoscatori ai operei si vieti Hertei Müller, expozitia va fi prezentata publicului iesean de dr. Ana-Maria Palimariu, membra a Catedrei de Germanistica din cadrul Universitatii „Alexandru Ioan Cuza”, specializata in literatura romana si germana.   

Sursa: www.ziaruldeiasi.ro
Sursa foto: www.culturainiasi.ro

Search

mai, 2024