Incepe Festivalul Hai la teatru!

Cea de-a saptea editie a Festivalului concurs „Hai la teatru!”, adresat trupelor de teatru scolar din orasul si judetul Iasi, incepe maine, 20 martie 2013. Pe scenele Teatrului „Luceafarul” Iasi vor evolua 59 de trupe din Iasi, Pascani, Harlau, Aroneanu, Dorobanti, Tibanesti, Rachiteni, Horlesti, Mogosesti, Macaresti, Victoria, Popricani, Hodora, Rusi, Belcesti, Miroslava, Tatarusi, Satu Nou, Scheia, Vanatori.  

Deschiderea oficiala a Festivalului „Hai la teatru!” este programata miercuri, 20 martie, ora 14.30, cu doua reprezentatii ale trupelor „Globus” si „Catharsis”, Colegiul National „Emil Racovita”.  

Elevii care iubesc teatrul vor evolua miercuri si joi intr-un concurs programat deliberat in doua zile cu semnificatii speciale pentru artistii din intreaga lume: 20 martie, Ziua Internationala a Teatrului pentru Copii si Tineret, 21 martie, Ziua Mondiala a Marionetei.  

Evenimentul care individualizeaza editia actuala este proiectia filmului documentar „Shakespeare High” al regizorului de origine romana Alex Rotaru, stabilit in SUA. Toti cei interesati pot participa la proiectia din 20 martie, ora 18.30, sala mica a Teatrului „Luceafarul”. Filmul este in engleza si dureaza 1 ora si 20 minute. Intrarea este libera.

 

 

Search

mai, 2024