The Human Body – cea mai controversata expozitie a Muzeului Antipa

In perioada 22 martie-30 iunie 2013, la Muzeul Antipa din Bucuresti, publicul poate vizita una dintre cele mai controversate expozitii din ultimul timp: „The Human Body”. Peste 20 de milioane de oameni din intreaga lume au fost fascinati deja de expozitie, care a fost prezentata in orase precum: Londra, Amsterdam, Barcelona, Bratislava, Budapesta, Dublin, Kiev, Lisabona, Madrid, Praga, Torino, Viena si Oostende.  

Expozitia prezinta peste 200 de exponate – corpuri umane reale, care, prin disectiile la nivelul organelor si tesuturilor ofera o perspectiva tridimensionala asupra corpului omenesc, cu ajutotul tehnicii plastinatiei, adica tratarea corpului uman cu cauciuc siliconic lichid.  

Expozitia „The Human Body” isi propune sa schimbe modul in care vizitatorii percep corpul uman, oferind romanilor, in premiera, o sansa unica de a-si privi organismul prin ochii unui chirurg si de a „experimenta” o incursiune vizuala in interiorul sau. Vizitatorii expozitiei vor putea vedea efectele fumatului, ale obezitatii si ale altor afectiuni cauzate de neglijarea organismului.

Corpurile umane prezentate in cadrul expozitiei „The Human Body” au fost donate, in conformitate cu legislatia chineza, catre Dalian Hoffen Bio-technique Laboratory. Potrivit organizatorilor expozitiei, corpurile sunt nerevendicate, iar moartea a survenit din cauze naturale.  

De unde vine controversa?

Un grup de asociatii, in frunte cu Asociatia Provita Media, cea care a fost implicata si in protestul de luna trecuta, de la Muzeul Taranului Roman, au acuzat organizatorii de lipsa de etica. Pe langa aceasta, in scrisoare se invoca si intentia unei „afaceri profitabile”, avand in vedere preturile biletelor, cuprinse intre 32 de lei si 60 de lei/ persoana, respectiv 85 de lei si 135 de lei/ grup. Autorii scrisorii au cerut directorului Muzeului Antipa sa nu permita desfasurarea acestei eveniment, insa raspunsul directorului a fost negativ la cererile semnatarilor.

Expozitia „The Human Body” va fi deschisa publicului pana pe 30 iunie 2013, zilnic, de marti pana duminica, intre orele 10.00 si 20.00. 

Sursa: www.zf.ro
Sursa foto: www.antena3.ro

Search

mai, 2024