58 de ani de Bruce Willis

Nascut intr-o baza militara din Germania de Vest, parca pentru a anticipa cariera sa de succes in filmele de actiune, Bruce Willis este una dintre figurile celebre ale Hollywood-ului, care joaca mai mereu rolul politistului erou/detectivului curajos, care, printre gloante si explozii mai arunca o vorba de duh, lasand domnitele uimite si cu suspine in suflet.  

Actorul a devenit faimos in perioada 1980, odata cu nasterea personajului sau emblematic, John McClane, din franciza „Die Hard”, cu care a debutat acum 25 de ani. Willis si-a demonstrat versatilitatea incredibila intr-o cariera care a inclus roluri extrem de diverse, de la boxerul din filmul lui Quentin Tarantino, „Pulp Fiction”, contractorul afemeiat din filmul lui Robert Benton „Nobody’s Fool,” curajosul calator spatial din filmul lui Terry Gilliam „12 Monkeys,” veteranul din Vietnam traumatizat in pelicula lui Norman Jewison „In Country,” psihologul plin de compasiune din filmul lui M. Night Shyamalan si „The Sixth Sense” .  

Palmaresul sau cinematografic mai include titluri precum „The Jackal,” „Mercury Rising,” „Hart’s War,” „The Whole Nine Yards” (si continuarea sa, „The Whole Ten Yards”), „The Kid,” „Tears of the Sun,” „Hostage,” „16 Blocks,” „Alpha Dog,” „Lucky Number Slevin”, „Perfect Stranger” , The Expendables, Red, Looper. Anul 2013 ni l-a adus pe Bruce Willis in „A good Day to die hard” si in „G.I. Joe: Retaliation”.  

Bruce Willis a produs „Hostage” si „The Whole Nine Yards” si a fost producatorul executiv pentru „Breakfast of Champions,” o adaptare dupa romanul best-seller al lui Kurt Vonnegut. Impreuna cu fratele sau, David Willis, si partenerul de afaceri Stephen Eads, este co-fondator al Willis Brothers Films, o companie de productie de film cu sediul in Los Angeles.  

Pe langa cariera sa de actor, Bruce si-a dezvoltat si latura sa muzicala, scotand cateva albume si aparand in numeroase show-uri de televiziune.  

Echipa InOras.ro ii ureaza „La multi ani” si o cariera cat mai lunga!

Search

aprilie, 2024