Iasul a reintrat pe harta destinatiilor turistice din Romania

Judetul Iasi a avut pentru prima data un stand personalizat la Targul de Turism al Romaniei, cel mai important targ de turism din Romania. Deschiderea oficiala a standului Judetului Iasi a avut loc in prima zi a Targului, joi, 14 martie.  

In discursul domniei sale, Presedintele Consiliului Judetean Iasi, Cristian Adomnitei, a subliniat importanta prezentei Judetului Iasi la acest eveniment. „Prin acest stand am vrut astfel sa ne aducem contributia la dezvoltarea turistica a intregii noastre regiuni, sa o facem mai cunoscuta, si, speram, mai iubita. Conceptul sub care am participat a cuprins atat traditie, istorie, monumentalism, cat si tinerete, energie, viitor, sloganul nostru fiind «Iasul, mereu tanar». Acest eveniment este un prim pas in a avea o strategie concreta de promovare a Judetului Iasi. Urmeaza sa participam in perioada 22-24 martie la Targul de Turism de la Palas. Pe viitor, Judetul Iasi va avea o reprezentare si in standurile Romaniei de la targurile de profil din strainatate”, a declarat Cristian Adomnitei.  

La eveniment au participat Daniel Barbu, Ministrul Culturii, Relu Fenechiu, Ministrul Transporturilor, Ion Caramitru, fost Ministru al Culturii si totodata Directorul Teatrului National din Bucuresti, Corina Martin, Presedintele Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism din Romania, Beatrice Rancea, Managerul Operei Nationale Romane Iasi, Ioan Holban, Directorul Teatrului pentru Copii si Tineret „Luceafarul”, poetul Emil Brumaru si jurnalistul Viorel Ilisoi. Moderator a fost scriitorul Dan Lungu, Directorul Muzeului Literaturii Romane Iasi.  

„Nu puteam lipsi de la inaugurarea acestui stand. Intr-adevar, Iasul este un loc unic, dar este ceva mai mare decat Iasul, iesenii. Biserica «Trei Ierarhi» este construita de catre Vasile Lupu, despre care s-a spus ca «firea lui nu era domneasca, ci imparateasca». Iesenii se poarta ca imparatii. Sunt mai mari decat propriul lor oras, acesta nu-i mai incape. Avem doua exemple graitoare: Emil Brumaru, cel mai mare poet roman in viata, si Cristian Adomnitei, un om de stat, un creator de politici publice mai mari decat Iasul, care au o viziune de amploare nationala. Iasul nu e o capitala de judet sau regionala, ci o Capitala Culturala Europeana”, a afirmat Daniel Barbu.  

Evenimentul s-a incheiat cu un moment muzical sustinut la violoncel de catre Filip Papa (Cvartetul Ad Libitum) si o degustare de vinuri (Casa de Vinuri Cotnari). Tot joi, standul Judetului Iasi a fost vizitat si de catre Maria Grapini, Ministru Delegat pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii, Mediu de Afaceri si Turism.  

Sambata, 16 martie, a avut loc cel de-al doilea eveniment organizat de Consiliul Judetean Iasi, la standul amenajat in cadrul Targului National de Turism. Astfel, in intervalul 13.00 – 13.30, cvartetul iesean Ad Libitum a sustinut un recital extraordinar. Cvartetul este format din Alexandru Tomescu (vioara I), Serban Mereuta (vioara a II-a), Bogdan Bisoc (viola) si Filip Papa (violoncel).  

Partener in organizarea standului a fost Asociatia Patronala a Turismului Iesean. Standul Judetului Iasi a fost vizitat de cateva mii de vizitatori, care l-au apreciat, atat din punct de vedere al designului si conceptului, cat si din cel al multitudinii si complexitatii materialelor oferite, acesta fiind considerat cel mai frumos dintre toate standurile autoritatilor publice locale.

Search

aprilie, 2024