Festivalul Olimpic al Tineretului European 2013 are loc la Brasov

Cel mai mare eveniment sportiv pentru tineret din Romania va avea loc in Brasov si in alte doua orase din judetul Brasov, Rasnov si Predeal, intre 17 si 22 februarie 2013. Participantii se vor intrece la opt probe sportive: Schi Alpin, Schi Fond, Biatlon, Hochei pe gheata, Patinaj Artistic, Patinaj Viteza, Sarituri cu schiurile si Snowboarding.

Obiective ale EYOWF 2013

  • Organizarea la standarde inalte a Festivalului, din punct de vedere sportiv, tehnic, social si financiar;
  • Prezentarea la nivel european a Brasovului si a Romaniei; promovarea culturii si ospitalitatii romanesti;
  • Implicarea mediilor public, sportiv, de afaceri si social in pregatirea si organizarea evenimentului;
  • Educarea copiilor si tinerilor, alaturi de programele de invatamant clasice, in legatura cu valorile olimpice: corectitudine, toleranta, solidaritate, intelegere reciproca si prietenie;
  • Motivarea copiilor si tineretului pentru a practica activitati sportive si a valorifica eficient timpul liber;
  • Crearea de conditii optime pentru tinerii sportivi romani si sustinerea carierelor acestora;
  • Imbunatatirea infrastructurii sportive realizate in zona;
  • Stimularea turismului in zona.

Festivalurile Europene Olimpice pentru Tineret, fie ele de vara sau de iarna, sunt evenimente de top, pentru tineri cu varste cuprinse intre 14 si 18 ani. Aceste evenimente sunt organizate in doua cicluri pe ani, vara si iarna, intotdeauna in ani impari.
Jacques Rogge, actualul presedinte al Comitetului Olimpic International, a devenit autorul si fondatorul Jocurilor Olimpice „mici”, pentru tineret, la inceputul anilor 1990.

Olimpiada „mica” a Sporturilor de vara a avut premiera la Bruxelles, in anul 1991; Cea a sporturilor de iarna a urmat doi ani mai tarziu, in Aosta – sub vechiul nume: EYOD (Zilele olimpice europene ale tinerilor).

„Acest festival ofera tinerilor sportivi europeni cu motivatie mare, o oportunitate fantastica de a-si lua avant in cariera”, Jacques Rogge, Presedintele Comitetului International Olimpic si fondator al acestui concurs.

Search

aprilie, 2024