Gala Premiilor UNITER va avea loc la Iasi!

Gala Premiilor Uniunii Teatrale din Romania (UNITER) se va desfasura anul acesta la Iasi. Decizia a fost luata in urma unei discutii avute ieri cu Ion Caramitru, Directorul UNITER. „La sfarsitul saptamanii trecute Consiliul Judetean a organizat spectacolul «Trecut-au anii», prin care l-am omagiat pe marele nostru poet Mihai Eminescu. Atunci invitatul de marca a fost maestrul Ion Caramitru, Directorul Teatrului National din Bucuresti si totodata fost Ministru al Culturii. Domnia sa s-a intors la Iasi, dar, de data aceasta, in calitate de Presedinte al UNITER. In urma discutiilor purtate astazi dimineata, cu bucurie si cu recunostinta fata de aceasta institutie, va anunt ca cea de-a XXI-a editie a Galei Premiilor UNITER, Oscarurile romanesti, se va desfasura la Iasi. Evenimentul va avea loc la Teatrul National, in data de 13 mai. Vom avea circa 200 invitati, atat din tara, cat si din strainatate”, a declarat presedintele Consiliului Judetean Iasi, Cristian Adomnitei.  

Ion Caramitru a laudat initiativa Presedintelui Consiliului Judetean de a sprijini organizarea unui astfel de eveniment la Iasi. Domnia sa a adaugat ca, exceptand anul 2007, cand evenimentul a fost organizat la Sibiu, este pentru prima data cand Gala Premiilor UNITER se va desfasura in afara Capitalei.  

„Ideea de a organiza Gala UNITER la Iasi am avut-o mai demult. Cunosc foarte bine istoria Iasului, in mod special istoria sa contemporana. Iasul are multi oameni si locuri de valoare. In prezent, nu cred ca exista un spatiu mai generos, mai frumos si mai plin de istorie pentru Gala noastra decat Teatrul National din Iasi. Cred ca venirea Galei aici are toate datele unui succes. Ma bucur ca am gasit in domnul Presedinte Adomnitei nu numai un partener, cat si un entuziast sustinator al culturii iesene. Cred ca acest lucru este un noroc pentru Iasi”, a afirmat Ion Caramitru.  

Gala UNITER va fi transmisa in direct de TVR1, TVR International si pe internet. Bugetul integral al Galei UNITER este de 911.000 lei, contributia financiara a Consiliului Judetean Iasi si a altor autoritati si firme iesene urmand a fi de maxim 180.000 lei. Din partea Consiliului Judetean, managerul de proiect va fi Dan Lungu, Directorul Muzeului Literaturii Romane Iasi.

Search

martie, 2024