Filmul romanesc la Festivalul International de Film de la Rotterdam 2013

Regizoarea romanca Alexandra Gulea va debuta cu filmul de fictiune de lung metraj „Matei Copil Miner” in cadrul prestigiosului festival de film, International Film Festival Rotterdam 2013, aflat la cea de a 42-a editie. Evenimentul are loc in perioada 23 ianuarie si 03 februarie 2013. „Matei Copil Miner” concureaza pentru premiul „Big Screen Award”.  

Sinopsis

Matei (Alexandru Czuli), un copil de 11 ani pasionat de biologie, traieste singur cu bunicul lui (Remus Marginean) intr-o regiune miniera de munte. Parintii sunt plecati la munca in Italia. Din toamna pana in primavara, intamplarile prin care Matei trece si prima experienta a mortii il obliga sa se maturizeze si sa decida de propriul destin.  

„Matei Copil Miner”, este o coproductie romano-germano-franceza intre Europolis Film, Lüthje-Schneider-Hörl, Ciulei Films, HFF München si 40°Grad, sprijinita de programul Media al Comunitatii Europene, Eurimages, Centrul National al Cinematografiei, FFF Bayern, Fondation GAN pour la Cinema si de sRTV.  

Alexandra Gulea a mai regizat: „Hacker”, serial TV (2003), „Dumnezeu la Saxofon, dracu la vioara”, documentar (2004), „Azi eram frumoasa juna”, documentar (2007) si a lucrat ca monteur la filmul  „Weekend cu Mama” in regia  lui Stere Gulea si la doua dintre filmele regizorului Thomas Ciulei: „Asta E” si „Podul de Flori”.  

Sursa: www.modernism.ro

Search

iunie, 2023