Ziua Internationala a Zapezii

Initiata in 2012 de catre Federatia Internationala de Schi, Ziua Zapezii este un eveniment international, care se sarbatoreste pe 20 ianuarie 2013, de 37 de tari. Astfel, incepand de duminica, toti pasionatii sporturilor de iarna, si nu numai, sunt asteptati cu surprize si activitati de sezon la Ziua Internationala a Zapezii. In Romania, evenimentul va avea loc in statiunile din Vatra Dornei, din Maramures si de pe Valea Prahovei.

Pe partiile din Romania (Arena Platos din Paltinis, partia Kalinderu din Azuga, partia Cavnic din Maramures, partia Clabucet din Predeal si partia Parc din Vatra Dornei), Ziua Zapezii 2013 va fi sarbatorita prin lectii gratuite de schi si snowboarding, concursuri pe zapada, intrari gratuite la instalatiile de schi. De asemenea, vor fi organizate festivaluri ale zapezii, competitii de schi, patinaj sau snowboard.  

Printre tarile care vor sarbatori Ziua Zapezii se afla nu doar cele in care se practica schiul, precum Elvetia, Finlanda sau Norvegia, ci si tari mai putin cunoscute ca destinatii pentru vacanta de iarna, precum Ungaria, Japonia, Estonia si Pakistan. Astfel, au fost anuntate peste 300 de evenimente pentru ziua de 20 ianuarie, in intreaga lume.

Scopul acestor manifestari este de a creste interesul oamenilor pentru sporturile de iarna si de a atrage tineretul spre un stil de viata activ. Acest lucru va permite atragerea atentiei spre statiunile de schi si dupa incheierea sezonului sarbatorilor de iarna. De asemenea, se are in vedere informarea parintilor si copiilor in legatura cu conduita si regulile de siguranta pe partiile de schi. 

Sursa: www.evz.ro
Sursa foto: www.world-snow-day.com

Search

aprilie, 2024