58 de ani de Kevin Costner

Actor, producator si muzician american, Kevin Costner s-a nascut pe 18 ianuarie 1955, in California. De-a lungul carierei sale, a fost distins cu doua premii Oscar si trei Globuri de Aur. Rolurile care l-au facut celebru sunt cele din „Dances with the Wolves”, „JFK”, „Robin Hood: Prince of Thieves” si „The Bodyguard”, in care a jucat alaturi de regretata Whitney Houston.  

Desi si-a finalizat studiile in domeniul marketing-ului, Costner a devenit curand interesat de teatru. Debutul in actorie va avea loc in 1974, in filmul „Sizzel beach USA”. A urmat workshop-uri de teatru, mergand pe la diverse auditii, pentru ca apoi sa reuseasca sa impresioneze regizorii cu talentul sau.    

Adevaratul lui debut in film s-a produs insa patru ani mai tarziu, cand apare pe marile ecrane in doua filme: „No Way Out” si „The Untouchables”. Bazandu-se pe succesul financiar al acestor filme, Costner a putut sa-si faca debutul si ca regizor, lucrand la pelicula „Dances with Wolves” (1990). Filmul a fost nominalizat la Oscar la 12 categorii, dintre care a castigat 7 trofee, cele mai importante fiind „Cel mai bun film” si „Cel mai bun regizor”. In 2000 joaca in „Thirteen Days”, apoi regizeaza western-ul „Open Range”, pentru care primeste aprecieri pozitive din partea criticilor.  

Au urmat rolurile din „The Guardian” alaturi de Ashton Kutcher, Mr. Brooks, Swing Vote si The Company Men. Pentru viitor, Kevin Costner si-a anuntat prezenta in „Man of Steel” (2013), alaturi de Russell Crowe si Diane Lane.  

La Gala Globurile de Aur de anul acesta, Kevin Costner a castigat premiul pentru „Cel mai bun actor in rol principal intr-o miniserie/film de televiziune”, pentru rolul din „Hatfields and McCoy”, pelicula produsa de postul History Channel in colaborare cu Castel Film si realizata in Romania.

In paralel cu activitatea cinematografica, Costner este extrem de activ si in domeniul muzical. Este solistul trupei rock Kevin Costner & Modern West, cu care a facut un turneu mondial, vizitand inclusiv meleagurile romanesti, si a lansat albumul „Untold Truths”. 

Echipa InOras.ro ii ureaza „La multi ani” si cat mai multe colaborari cu Romania!

Search

mai, 2024