64 de ani de Ozzy Osbourne

De origine britanica, interpretul John Michael Osbourne, cunoscut de public drept Ozzy Osbourne, este fondatorul si solistul vocal al formatiei Black Sabath. Artistul se poate lauda cu peste 50 de milioane albume vadute, precum si o serie de materiale discografice premiate cu discul de platina.

Al patrulea din cei sase copii, Osbourne nu a avut o copilarie foarte usoara. La 15 ani a abandonat scoala, devenind muncitor in constructii si instalator. In 1967 devine membru al trupei Rare Breem care, peste numai doi ani, va fi cea mai cunoscuta formatie de heavy metal din lume. Diferenta dintre Black Sabath si celelate trupe venea din stilul de muzica abordat, un heavy blues cu influente psihedelice, in mare voga in acea perioada

In 1979, Ozzy a fost dat afara din formatie, din cauza abuzurilor repetate de alcool si droguri. Nu la mult timp dupa aceasta lovitura, Osbourne creeaza The Ozzy Osbourne Band. Primul line-up era compus din Lee Kerslake (Uriah Heep), Bob Daisley (Rainbow) si Randy Rhoads (ex-Quiet Riot).

In 1986, Ozzy este trimis in instanta din cauza piesei „Suicide Solution”, care, conform acuzarii, a stat la baza sinuciderii a doi tineri. Solistul a fost achitat, declarand ca piesa este un tribut adus lui Bon Scott, de la AC/DC. Cel mai mare succes comercial al artistului a survenit in anii 1990, punctul culminant fiind reprezentat de festivalul OZZFEST.

In 1997, Black Sabbath se reuneste pe scena internationala, spre bucuria fanilor de pretutindeni. In 2007, Osbourne este premiat de catre VH1 Rock Honors, pozitia sa de rockstar fiind consolidata si cu ajutorul reality-show-ului „The Osbournes”, de pe MTV. In 2010, Ozzy a venit si in Romania, unde peste 30.000 de mii de fani l-au asteptat pe „The Prince of Darkness”.

Echipa InOras.ro ii ureaza „La multi ani” si o viata nebuna!

Search

mai, 2024