S-a lansat proiectul „Turul Literar al Iasului” pentru elevi si studenti

Miercuri, 10 octombrie a.c., in Sala de Conferinte a Muzeului Universitatii a avut loc lansarea proiectului “Turul Literar al Iasului”, initiat de agentia de turism Icar Tours.

Domnul Florin Barhalescu, manager Icar Tours si moderatorul conferintei, impreuna cu invitatii sai a vorbit despre importanta turismului in acest tinut moldav si mai cu seama despre necesitatea cunoasterii tuturor obiectivelor de pe axa Parcul Copou, Teiul lui Eminescu- Rapa Galbena.

Incepand din iunie 2011, Icar Tours, impreuna cu Clubul de ghizi a organizat in fiecare miercuri un tur de Iasi pietonal gratuit pentru toti turistii interesati de cunoastere. In prezent, peste 400 de persoane pe luna beneficiaza de acest tur. Satisfactia cea mai mare a venit atunci cand, in doua zile, sase ghizi au condus 1200 de oameni pe strazile Iasului, explicandu-le importanta si valoarea obiectivelor.

Iasul este un oras scump pentru turism, dar datorita incarcaturii culturale si a existentei acestui tur literar, el devine bogat prin oamenii pe care-i are.

Proiectul este organizat in colaborare cu Muzeul Literaturii Romane, Centrul de Informare Profesionala, Orientare in Cariera si Plasament, Muzeul Universitatii „Al. I. Cuza” din Iasi si Biblioteca Centrala Universitara „Mihai Eminescu”. Turul literar va fi asigurat de catre ghizii Icar Tours in fiecare miercuri, in mod gratuit pentru elevi si studenti.

Inscrierile se fac prin e-mail la ghid@icar.ro sau la numarul de telefon 0755 045 330.

Search

aprilie, 2024