Ziua internationala a fetelor

Astazi este o zi foarte importanta. Se sarbatoreste in toata lumea pentru prima data ziua internationala a fetelor!

The International Day of the Girl Child va fi sarbatorita in fiecare an pe data de 11 octombrie, incepand cu acest an.  Aceasta zi a fost adoptata de Adunarea Generala a Natiunilor Unite la sfarsitul anului trecut si promoveaza drepturile fetelor din intreaga lume. 

Scopul principal al acestei zile este cel de a combate casatoriile cu minore din tarile aflate in curs de dezvoltare, unde spun datele ca una din 3 fete este maritata inainte de a implini 18 ani. Totodata, Organizatia Mondiala a Sanatatii spune ca 14% din fetele din tarile in curs de dezvoltare sunt casatorite inainte de a implini 15 ani. Acest lucru nu este decat un mare factor de risc pentru sanatatea lor. 

Numarul fetelor casatorite inainte de a implini 15 ani este estimat sa ajunga la 50 de milioane pana in 2020 si la 100 de milioane pana in 2030, daca va continua ritmul actual, potrivit Fondului ONU pentru Populatie (UNFPA), citat de independent.co.uk.

„Este vorba despre aranjarea unor căsătorii cu copii care nici măcar nu înţeleg ce înseamnă să fii căsătorit sau să fii adult. Fetelor li se fură copilăria. Fac copii înainte să fie pregătite şi avem de-a face cu sărăcie în rândul mai multor generaţii. Trebuie să oprim acest cerc vicios”, a declarat Babatunde Osotimehin, directorul executiv al UNFPA, citat de cotidianul britanic.

Echipa InOras.ro sustine aceasta zi si spera la o lume mai buna si cu ochii mai larg deschisi. 

(sursa articol:www.mediafax.ro)

Search

mai, 2024