România, te iubesc! la Iași

Echipa ”România, te iubesc!” va face săptămâna viitoare subiectul unui eveniment cultural la Biblioteca Centrală Universitară ”Mihai Eminescu” din Iași. Invitația vine de la Editura Humanitas și propune un dialog, live, cu Paula Herlo, Alex Dima, Cosmin Savu și Cristian Leonte. Cei menționați sunt autorii textelor care compun un volum declarat bestseller la Humanitas, însă, în conștiința publicului larg, ”România, te iubesc!” are legătura cu emisiunea de la Pro TV.

Din descrierea cărții aflăm că ”Romania, te iubesc! a fost o idee care a crescut natural in redacția Știrilor PRO TV. Un format de reportaje, anchete si investigații de calitate mereu mai bună, cu standarde mereu mai mari.” Anul 2018 a adus conceptului o nouă provocare, de a transforma imaginea în scris și întrebarea : Cum să descrii subiecte puternice ca să aibă același impact ca la TV? a motivat realizatorii să facă metamorfoza, mai departe de sticlă, în universul livresc.

Programul TV a debutat în 2008 și a adus în fața telespectatorilor  reportaje şi investigații care au schimbat legi, sisteme şi mentalități. Câteva exemple ar fi “România, marea defrișare” semnată de Alex Dima a schimbat legea siguranței naționale. Campania Paulei Herlo “Tu ştii ce mai face copilul tău?”, laureată cu Emmy la New York, în 2008 a generat o lege privind protecția copiilor, iar campania “Vreau şi eu părinții mei” a determinat schimbarea legii adopțiilor. Seria de reportaje despre devalizarea industriei românești realizată de Cosmin Savu a zguduit sistemul şi a dus la demiterea unor înalți funcționari, iar campania “Standard pentru Est” a lui Rareș Năstase a inspirat autoritățile române să facă pentru prima dată analize pe produse similare de la noi şi din occident. (stirileprotv.ro)

Publicul din Iași este așteptat să participe alături Paula Herlo, Alex Dima, Cosmin Savu și Cristian Leonte la o dezbatere despre cartea apărută la Editura Humanitas și reportajele care au stat la baza ei, marți, pe 26 februarie de la ora 18:00 în Aula Bibliotecii ”Mihai Eminescu”.

Un articol de Bianca Ioan

Search

aprilie, 2024