Premiere cinematografice de ianuarie

Primele weekend-uri  din 2019 aduc noi premiere la cinema. De altfel, toate aceste zile se anunță cu noutăți pe marile ecrane, aproape nelăsându-se loc de refuz. Ca o caracteristică generală, se spune despre începutul de an că ar fi bogat în premiere, însă, fără apariții imprevizibile. Industria își face îndeplinește ținta fără prea multă originalitate, ci readucând în atenția privitorilor remake-uri sau revizitări ale unor personaje istorice, sau creează comedii spumoase, numai bune pentru mințile (ne)odihnite de după sărbători.

Prima jumatate din ianuarie 2019  este  a comediei, două astfel de filme înfruntându-se pentru atenția spectatorilor. Unul este The Upside/Asistent de (ne)voie, care nu are nevoie de nicio prezentare, pentru că este remake-ul american al megahitului francez ”Intouchables”, văzut de aproape 20 de milioane de spectatori în 2011.

Mai nefamiliar este Instant Family/ Familie de-a gata, un film în care Mark Wahlberg şi Rose Byrne interpretează doi soți gata să adopte un copil. Faptul că, în urma unui concurs de împrejurări, adoptă trei le va da complet lumea peste cap, aruncându-i abrupt printre provocările vieții de părinte.

Tot acum vedem animația The Snow Queen: Mirrorlands/Crăiasa Zăpezii: Ținutul oglinzilor, al patrulea dintr-o serie iubită și de cei mici și de părinții lor.

Filmul Split îl readuce pe Bruce Willis în rolul său din Unbreakable, David Dunn. Glass consolidează legătura, aducându-i în același sanatoriu pe Dunn, pe Kevin (James McAvoy) şi numeroasele sale personalități, dar şi pe Elijah Prince (Samuel L. Jackson), celălalt protagonist din Unbreakable. Faptul că cei trei sunt studiați de o psiholoagă (Sarah Paulson) va fi bulgărele de zăpadă ce va duce la o confruntare impresionantă.

Orice am face, pare că primele zile libere din an nu sunt pentru stat acasă; în același timp să nu uităm că ne așteaptă serii de premiere cinematografice, anul abia a dat startul, timid, la filme noi.

Un articol de Bianca Ioan

Search

aprilie, 2024