Iasi Cultural Trophy 2015

Iasi Cultural Trophy by Cotnari este o competitie automobilistica pentru amatori care are ca scop promovarea obiectivelor culturale si turistice ale orasului in contextul candidaturii municipiului Iasi la titlul de Capitala Culturala Europeana in 2021. Totodata, prin aceasta actiune a Clubului Sportiv XS Motorsport Iasi, organizator al competitiei automobilistice Raliul Iasului, campion la organizare in Campionatul National de Raliuri in anii 2014 si 2015, se doreste responsabilizarea participantilor la traficul urban. Acest concurs se va desfasura pe durata a doua zile.

 Participanti

La competitie poate participa orice posesor al unui permis de conducere valabil, cu autoturismul inmatriculat, cu toate avizele de circulatie pe drumuri publice la zi (ITP, RCA si vigneta valabile)

 Program  

1)  Vineri – 2 Octombrie

 – ora 18:30 – festivitate deschidere si prezentare echipaje in fata Primariei Iasi.

  – startul festiv va fi dat de oficiali ai Primariei Iasi, etc.

 2)  Sambata – 3 Octombrie      

   – orele 09:00 – 10:40 – Palatul Culturii startul in competitie la 1 minut

   – ora 13:00 – proba SuperSpeciala in parcarea ERA

   – ora 19:00 – festivitatea de premiere in Atrium ERA

Competitia

Echipajele participante trebuie sa uneasca mai multe puncte de control amplasate la obiectivele cultural – turistice importante (Palatul Culturii, Plopii fără soţ, Bojdeuca Ion Creangă, Casa Sadoveanu, UAIC, etc). La aceste puncte de trecere se vor afla arbitri intermediari ce vor confirma pe carnetul de bord al fiecarui echipaj inscris trecerea prin acel punct, toate controalele de trecere fiind obligatorii.

Mecanica evenimentului Iasi Cultural Trophy  by Cotnari

–   Timpul de referinta a parcurgerii traseului va fi stabilit de echipajul organizatorului cu numarul S 80, condus de pilotul echipajului nostru de pe Ford Fiesta R2, Dan Iamandi.

–     Participantii vor porni cu un numar de 300 de puncte;

–     Intarzierea in CO 01 se penalizeaza cu 5 puncte/minut;

–     Ratarea unui CT se penalizeaza cu 10 puncte;

–     Trecerea prin CT-uri in alta ordine se penalizeaza cu 5 puncte de fiecare inversare;

–     La superspeciala atingerea unui jalon se penalizeaza cu 5 puncte;

–     Startul anticipat la superspeciala se penalizeaza cu 20 puncte;

–     Nerespectarea intervalului de sosire (30 min) in CO 02 stabilit de organizator (atat pentru cei care ajung mai devreme cat si pentru cei care intarzie) se penalizeaza cu 50 puncte;

–     Pentru fiecare secunda parcursa pe SSS se pierde cate 1 punct luat (zecimile de secunda se rotunjesc la intreg astfel 0,49 devine 0, iar 0,50 devine 1)

–     Castigatorul va fi echipajul care la sfarsitul competitiei are cele mai multe puncte ramase, la fel si pentru locurile 2 si 3.

–     Orice incalcare a regulilor de circulatie pe intreg parcursul competitiei semnalata de organele de Politie, ce vor fi prezente pe traseu, duce automat la excluderea imediata din competitie a echipajului.

–     Se vor stabili 3 clase, mica, medie si mare, la care vor fi premiate primele 3 echipaje.

–     Participantii la acest concurs au de parcurs traseele de mai sus in conditii de trafic normal cu respectarea riguroasa a regulilor de circulatie. In intersectiile si locurile fierbinti ale Municipiului Iasi se vor afla monitori ai organizatorului ce vor nota atitudinea fiecarui concurent inscris la acest eveniment.

–     Totodata vom apela la biroul Serviciului de Circulatie Rutiera din cadrul Politiei Municipiului Iasi pentru a monitoriza viteza de deplasare a participantilor inscrisi la concurs.

–     Departajarea concurentilor se va face in functie de respectarea regulilor de circulatie, a unui timp ideal stabilit de organizatori si a indemanarii contra cronometru la Super Speciala Iasi Cultural Trophy.

–     Vor fi premiati primi trei clasati la general, feminin, cel mai tanar si cel mai varstnic participant si cele mai vechi trei masini care incheie competitia

Toti concurentii vor primi diploma de participare si ecusoane oficiale

Search

aprilie, 2024