A star is born – critici excelente, spectatori cu batiste

Cinematografia şi muzica s-au împrietenit de la începuturi, primele filme n-aveau vorbe, dar cântau câteva acorduri. Ce s-a ales din prietenia lor de-a lungul timpului putem afla dintr-o scurtă privire asupra lumii filmelor bune şi muzicii şi mai bune, compusă special pentru peliculă. Azi vorbim despre un film care a stârnit controverse încă înainte de apariţie şi despre care s-a scris foarte frumos după premieră: A star is born, film care promite că „doboară” şi cele mai tari firi de spectatori pretenţioşi.

Lady Gaga şi Bradley Cooper, nume care au ocupat discuţii mari în recenzii din reviste celebre, dar şi în discuţii mici de bucătărie după vizionarea unui film care promitea apariţii spectaculoase şi perspective întoarse pe dos. Şi se ţine de promisiune. Cei doi fac o echipă excelentă în ceea ce se poate numi „un film de dragoste” cu siropul lui cu tot, cu drame adevărate şi imagini surprinse din poveşti trăite pe bune. Altfel, nu putea să facă impresie decât în faţa acestui inexplicabil de dorit al poveştilor de iubire..întţmplătoare.

Lady Gaga şi Bradley Cooper adică Ally şi Jackson Maine; ea o tânără aspirantă în lumea muzicii, el un cântăreţ afirmat deja; se întâlnesc întâmplător, se înfiripă între ei o poveste clişeu care în dezvoltarea ei reuşeşte să depăşească tiparul începutului. A star is born pare că e doar un alt film de dragoste, dar cred că va rămâne multă vreme pe lista filmelor inspiraţionale, de văzut şi de revăzut.

 Bradley Cooper mărturiseşte într-un interviu că a exersat şase luni pentru ca vocea lui să sune aşa cum sună acolo, tehnic, a coborât o octavă şi impresionează până la ultima notă. Tot el semnează regia acestui film, ocupând această poziţie pentru prima dată în viaţa lui. Deci un actor, care debutează în regie de film şi cântă blues-rock cu acurateţea unui profesionist. Lady Gaga pe de altă parte ne descoperă feţe neştiute ale artistei într-un spectacol actoricesc nu uşor de intuit pentru personajul pe care l-am văzut până acum, Lady Gaga, spectuloasa apariţie a premiilor Grammy şi MTV, o actriţă mare în acest film.

 A star is born e o recomandare sinceră de mers la cinema, mai ales că pare că are mari şanse să fie nominalizat la premiile Oscar viitoare.

Un articol scris de Bianca Ioan

Search

aprilie, 2024