Șotron. Festivalul Copilăriei, ediția a XI-a, 7-9 iunie 2024

În perioada 7-9 iunie 2024 va avea loc ediția a XI-a a evenimentului Șotron. Festivalul copilăriei, organizat de Muzeul Național al Literaturii Române Iași și Asociația „Patrimoniu pentru comunitate”. Acesta se va desfășura în Grădina Muzeului „Vasile Pogor” și pe strada Vasile Pogor, circulația rutieră fiind restricționată.

Conceptul unitar al ediției din acest an, care se regăsește în toate activitățile festivalului, stă sub semnul ludicului, a jocului cu sens și învățăturilor.

Sotron. Festivalul copilariei 2024

Ediția a XI-a înseamnă trei zile pline de sute de activități educative și ludice, pentru copii și părinți. Programul cuprinde ateliere creative, întâlniri cu scriitori și artiști, sesiuni interactive de lectură, experimente explozive, pictură, dans, teatru, sport, arhitectură, concursuri cu premii și multe surprize. De asemenea, copiii vor avea ocazia să îi cunoască pe scriitoarele beneficiare ale Rezidențelor Șotron, program aflat la cea de-a III-a ediție: Luminița Alexandru, Simona Epure (România), Oksana Borovets (Ucraina).

La festival va fi prezent și Alexandru Ciubotariu (Pisica Pătrată), cel mai cunoscut street artist din România, care va susține, alături de scriitoarea Luminița Alexandru, atelier-spectacol care le arată copiilor, într-un mod amuzant şi interactiv, cum se face o carte de benzi desenate.

Şotron. Festivalul copilăriei este un tur de forță al activităților cultural educative dedicate publicului tânăr, fiind cel mai mare festival de profil din zona Moldovei, adunând mii de participanți. A fost gândit ca un cadou al Muzeului Național al Literaturii Române Iași în luna copiilor, dar are și scopul de a facilita accesul la activități educative gratuite și de a pune în valoare scena educațională ieșeană. Ediția a XI-a se bucură de sprijinul Primăriei Municipiului Iași.

Accesul la festival este gratuit. Programul complet se află aici: https://sotroniasi.ro/program-2024/.

Search

iulie, 2024