Mircea Geoană discutii cu antreprenorii ieseni

Camera de Comerț și Industrie Iași a organizat luni, 3 iunie, o întâlnire cu Secretarul General Adjunct NATO, domnul Mircea Geoană. Evenimentul s-a desfășurat la sediul CCI și a avut ca temă centrală dezvoltarea regiunii de Nord-Est a României în perspectiva reconstrucției Ucrainei și a integrării Republicii Moldova în Uniunea Europeană.

 

Întâlnirea a reunit în principal antreprenori și manageri din companiile ieșene, care au dorit să discute despre oportunitățile și provocările pe care le implică procesul de reconstrucție a Ucrainei, precum și aderarea Rep. Moldova la UE.

 

S-a discutat despre contextul geopolitic, colaborarea transfrontalieră, parteneriatele de tip public-privat, strategiile de integrare și cooperare regională, dar și despre potențialul și asumarea de către Iași a rolului de hub regional, inclusiv despre gradul de dezvoltare a companiilor românești pentru a estima în ce măsură s-ar putea angrena în mod direct în procesul de reconstrucție a Ucrainei.

 

De asemenea, a fost abordat și subiectul proiectelor majore de infrastructură din zona Moldovei, felul în care au fost prioritizate acestea, precum și ritmul de implementare, cu precădere cel al autostrăzii A8.

Mircea Geoană discutii cu antreprenorii ieseni

La finalul dezbaterii, președintele Camerei de Comerț și Industrie, dl Paul Butnariu, i-a propus d-lui Mircea Geoană să participe și să susțină demersul de organizare de către CCI, la Iași, la finalul lunii octombrie, a unui forum economic internațional care va avea ca scop poziționarea municipiului și județului Iași ca hub sau centru economic și strategic pentru reconstrucția Ucrainei, eveniment ce va reuni membri ai corpului diplomatic, reprezentanți ai autorităților guvernamentale și locale, membri ai comunității de afaceri, academice și societății civile și la care sunt așteptate să participe companii din diverse domenii de activitate, din țară și străinătate, autohtone și multinaționale, precum și factori de decizie din Ucraina.

Search

iulie, 2024