Semimaraton Iași 2024

Semimaraton Iaşi este un eveniment sportiv emblemă pentru Iași, care are ca scop promovarea mişcării şi implicarea comunităţii locale într-o acțiune de strângere de fonduri pentru susţinerea copiilor de excepţie din mediul rural, fără posibilităţi materiale și a copiilor pentru care supravieţuirea zilnică este adevărata competiţie.

Evenimentul se adresează şi este oferit tuturor ieşenilor, indiferent dacă doresc să alerge, să susţină, să doneze sau doar să se bucure de o nouă oportunitate de a promova valorile de care suntem atât de mândri: istoria, tradiţia şi cultura Iaşului, spiritul liber şi tolerant al locuitorilor lui şi talentul lor înnăscut de povestitor. Traseul alergării pornește din fața Palatului Culturii și ajunge în Copoul înverzit, printre frumoasele clădiri istorice ale Iașului. Ziua evenimentului este și un minunat prilej de luat la pas Iașul primăvăratec, din timp ce accesul auto pe traseul Semimaraton Iași este restricționat.

„Aleargă cu inima!” la cel mai mare eveniment de mișcare în aer liber.

Semimaraton Iași 2024

Fiecare kilometru alergat la Semimaraton Iași poate însemna încă o zi de școală pentru un copil. Împreună putem face o schimbare semnificativă, îndreptând traseul celor mici spre o viață mai bună.

Proiectul Semimaraton Iași sprijină două cauze:
• copiii fără posibilități materiale care vor să meargă la școală sprijiniți de Asociația Salvați Copiii Iași
• burse de studiu pentru elevi din mediul rural, cu un coeficient de inteligență superior sprijiniți de Asociația ProRuralis Iași.

În 2023, traseul Semimaraton Iași a fost măsurat sub patronajul Federației Române de Atletism și omologat de World Athletics și AIMS – Association of International Marathons and Distance Races, ceea ce înseamnă că rezultatele obținute sunt recunoscute internațional.

START / Piața Palat – Str. Anastasie Panu (întoarcere la intersecția cu str. Sf. Lazăr) – Str. Anastasie Panu

– Bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt – Str. Ion C Bratianu – intoarcere in jurul statuii Miron Costin – Bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt

– Strada Arcu – Strada Gavril Muzicescu – Piața Mihai Eminescu

– Bulevardul Carol I – Str General Henri Mathias Berthelot –  intoarcere la Facultatea de informatica inainte de intrarea la Spital

– Bulevardul Carol I – intoarcere inainte de intersectia Strada General Toma Dimitrescu (trecerea de pieton de langa Statia Stadion)

–  Aleea Ghica Vodă (până în dreptul stadionului, întoarcere) – Aleea Ghica Vodă – intrare STADION – Aleea Ghica Vodă

– Bulevardul Carol I – Str Toma Cozma (intoarcere inainte de intersectia cu Str.T. Maiorescu-Str.N.Istrati- coltul Colegiul Național „Costache Negruzzi”) – Str Toma Cozma

– Bulevardul Carol I – Piața Mihai Eminescu – Str. Gavril Musicescu – Strada Arcu – Bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt

– str. Palat – întoarcere pe strada Palat (înainte de sf Andrei) – str. Palat – Piața Palat/FINIȘ.

 

Alături de cursele competitive, pasionații de alergare și de fapte bune pot opta și pentru cursa populară de 2,5 km. Semimaraton Iași promovează mișcarea atât pentru adulți, cât și pentru copii. De aceea, cei mici și adolescenții pot fi înscriși în Cursa copiilor. Iar începând cu ediția din 2023, personele cu dizabilități sunt invitate să participe în Cursa persoanelor cu dizabilități, care demonstrează că oricine poate fi un erou al copiilor defavorizați.

 

Search

aprilie, 2024