Festivalul Serile Filmului Românesc aniversează 15 ani

Organizatorii unicului festival dedicat exclusiv cinematografiei românești, Serile Filmului Românesc (SFR), anunță o ediție aniversară, programată între 31 iulie și 4 august 2024, la Iași. Timp de cinci zile, evenimentul aduce în prim-plan filme în avanpremieră și premieră, invitați și momente speciale dedicate celor care au adus o contribuție în teatrul și cinematografia românească. Festivalul se va desfășura, ca în fiecare an, în mai multe spații din Iași, printre care Piața Unirii – Open Air, Ateneul Național din Iași, Amfiteatrul Palas, Casa de Cultură „Mihai Ursachi” Iași, alături de alte locații care urmează să fie anunțate în următoarele luni.

Serile Filmului Romanesc 15

„Festivalul Serile Filmului Românesc a devenit un pilon important al cinematografiei românești și suntem onorați că urmează o ediție aniversară. Lucru care nu ar fi fost posibil fără implicarea echipei, partenerilor locali, autorităților, voluntarilor și, în special, fără susținerea publicului care a rămas fidel de la o ediție la alta. La ediția cu numărul 14 am aniversat, pentru prima dată în istoria festivalului, o doamnă a filmului românesc: Tora Vasilescu. Iar ediția de anul acesta nu numai că va aduce o surpriză în ceea ce privește invitatul special, dar va fi, cu siguranță, memorabilă”, afirmă Andrei Giurgia, directorul festivalului SFR.

 

Mai multe detalii despre ediția de anul acesta, dar și despre programul de voluntariat, vor fi anunțate curând prin intermediul rețelelor de socializare oficiale Serile Filmului Românesc și pe site-ul festivalsfr.ro.

 

Ediția de anul trecut, cu numărul 14, a fost dedicată în întregime actriței Tora Vasilescu. Festivalul a reunit în Capitala Moldovei peste 8000 de spectatori, în cadrul a peste 40 de evenimente, la care au fost invitate peste 60 de personalități. Festivalul s-a desfășurat timp de cinci zile, în opt spații de proiecție.

Cinefilii pot consulta online dar și în locațiile partenere CineGazeta SFR14: https://festivalsfr.ro/cinegazeta/. Ziarul prezintă reportaje despre evenimentele premium și interviuri cu o parte dintre cei invitați la ediția de anul trecut.

 

Festival organizat de Asociația ARTIS Iași.

Search

aprilie, 2024