Cinema Together continua si in 2024

Proiectul cultural Cinema Together, inițiat în 2023 cu sprijinul Europa Cinemas și cu parteneri exclusiv din România, continuă și în 2024 să aducă publicului român filme europene de excepție, unele distinse la nivel internațional.

Prima proiecție de film de anul acesta difuzată în cadrul proiectului are loc duminică, 21 ianuarie 2024, de la ora 17.00, la Cinema Ateneu (Ateneul Național din Iași). The Teachers’ Lounge (r. Ilker Catak) este propunerea Germaniei pentru premiile Oscar, categoria „Cel mai bun lungmetraj”.

La finalul proiecției, publicul este invitat la o discuție alături de Roxana Postolache (Psihoterapeut experiențial, Fondator grădinița Casuța Zânelor). Filmul este nominalizat la Premiile Publicului LUX AWARDS 2024 și a fost recompensat cu Europa Cinemas Jury Label, Berlin și Premiul GOYA pentru „Cel mai bun film European”. Pelicula prezintă povestea unei tinere profesoare idealiste dintr-o şcoală generală, Carla Nowak, şi frământările ce apar după ce unul dintre elevii ei este bănuit de comiterea unui furt.

Teachers-Lounge_Iasi

Biletele sunt scoase la vânzare pe https://cinemaiasi.ro/film/the-teachers-lounge/ și la casieria Ateneului din Iași.

 

În cadrul proiecțiilor Cinema Together, spectatorii vor avea oportunitatea de a urmări producții premiate, inclusiv titluri special alese pentru seniori, tineri și copii. Următorul eveniment are loc pe 28 ianuarie 2024 (ora 15.00), atunci când filmul „De ce mă cheamă Nora, când cerul meu e senin” (r. Carla Teaha) va rula în cadrul unei proiecții speciale dedicate seniorilor.

Printre noutățile anului 2024 se numără difuzarea de filme apreciate de critica internațională, precum și producții accesibilizate pentru nevăzători. Cinema Ateneu devine astfel un spațiu inclusiv, oferind o diversitate de opțiuni pentru publicul cu diferite nevoi și preferințe.

Proiectul este finanțat de rețeaua de cinematografe de artă Europa Cinemas și Creative Europe Media Desk și implementat între 2023-2024. Cinematografele de artă partenere alături de Cinema Ateneu din Iași sunt: Cinema Victoria din Cluj-Napoca (inițiator proiect), Cinema Arta by Cityplex Sfântu Gheorghe, Cinema Victoria din Timișoara (colaborator).

Search

aprilie, 2024