ADOPTĂ UN TEI – a 3-a ediție

Ateneul Național din Iași alături de Asociația Mihai Eminescu” din Viena, cu sprijinul Primăriei Municipiului Iași, organizează sâmbătă, 25 noiembrie, ora 11.00, a 3-a ediție a Campaniei „Adoptă un tei” – #AdoptăÎncăUnTEI.

Proiectul a fost inițiat în anul 2019 în vederea îmbunătățirii imaginii existente a orașului nostru. Această acțiune a însemnat responsabilizarea ieșenilor prin adopția a 100 de tei, presupunând cumpărarea, plantarea și îngrijirea acestora în zonele unde aceștia ar fi necesari, cifra simbolică marcând un secol de la înființarea Ateneului ieșean.

Adoptă_un_tei

Campania s-a bucurat de o mare popularitate, atât prin rezultatul strângerii de fonduri online, cât și prin voluntarii care au ajutat la materializarea inițiativei.

Reper istoric al orașului, emblemă pentru zona centrală și Parcul Copou, teiul devine astfel și un simbol al implicării membrilor comunității, ai mediului privat și al instituțiilor publice, în înfrumusețarea orașului și în lupta pentru a diminua considerabil poluarea.

„Scopul ediției de anul acesta este continuarea activităților din cadrul proiectului prin implicarea activă a cât mai mulți voluntari atât din sfera instituțiilor publice cât și din mediul privat. Ne dorim să devenim promotori ai unui oraș verde și modele de responsabilizare civică pentru comunitatea ieșeană. Este extrem de important pentru noi să colaborăm atât cu instituțiile statului cât și cu întreaga societate pentru a duce la bun sfârșit și această a 3-a ediție a campaniei „Adoptă un tei”, a declarat Andrei Apreotesei, Managerul Ateneului Național din Iași.

Search

februarie, 2024