Learn how to finance open-source software.

Open-source software sau software cu cod deschis (care poate fi văzut, editat și distribuit liber) este mai prezent decât am crede în viețile noastre prin software-uri precum Linux, WordPress, FireFox, VLC, Blender, Brave și nu numai. Însă, modul în care aceste businessuri ajung să fie sustenabile financiar în timp este un subiect mai puțin discutat. Evenimentul “Is ethical business possible? Learn how to finance open-source software” își propune să informeze, educe și să răspundă la întrebările persoanelor care se gândesc să pornească un business în acest domeniu, dar au nevoie de informații despre componenta financiară.

Evenimentul va avea loc joi, 29 iunie, la Fab Lab Iași (T. Vladimirescu, strada Rândunica 2, clădirea TEX6, etajul 2), de la ora 18:30, în limba engleză. Aici va fi prezent și un invitat special, Ludovic Dubost, fondator și CEO XWiki SAS și CryptPad. Cu peste 10 ani de experiență în obținerea de finanțări internaționale, Ludovic va prezenta un studiu de caz despre cele două companii dezvoltate în ultimii 19, respectiv 8 ani. Acesta va explica evoluția și deciziile financiare luate în timp și cum a reușit să mențină echilibrul financiar pentru a oferi un produs open-source la standarde înalte, stabilitate angajaților, fără a compromite valorile open-source ale companiilor sale. CryptPad este primul instrument de colaborare în timp real cu criptare end-to-end, cu protecție a confidențialității, iar XWiki este un instrument de management al informațiilor utilizat în prezent în peste 5000 de organizații din întreaga lume.

open source software event

„While it’s possible to create great open-source projects, by having volunteers or user companies collaborate, in the long term maintaining open-source software requires a professional group to step in. By having this company, we’ve been able to work full time making our open-source software sustainable. It’s challenging but it allows us to balance both the key goal of creating open source and being able to live from it.” explică Ludovic Dubost, fondator și CEO XWiki și CryptPad.

Evenimentul va oferi participanților oportunitatea de a învăța despre diferențele dintre software-uri cu cod deschis și cele cu cod închis, modele de afaceri și opțiuni de licențiere disponibile, precum și despre opțiunile de finanțare internațională pentru software-uri open-source. Participanții vor avea șansa de a pune întrebări și de a interacționa cu Ștefana Nazare, Product Owner în cadrul XWiki de aproape 6 ani, și Ludovic Dubost, fondator și CEO XWiki și CryptPad, într-o sesiune de întrebări și răspunsuri. De asemenea, evenimentul va include o sesiune de networking informal, oferind oportunitatea de a întâlni și a discuta cu alți participanți pasionați de open-source.

Evenimentul va avea loc la Fab Lab Iași (T. Vladimirescu, strada Rândurinca 2, clădirea TEX6, etajul 2), pe data de 29 iunie, începând cu ora 18:30. Participarea este gratuită, însă este necesară înregistrarea în prealabil aici. Astfel, toți participanții vor avea o oportunitate de a învăța și de a cunoaște alte persoane pasionate de conceptul open-source și antreprenoriat.

Search

septembrie, 2023