Cărturești invită cititorii la întâlniri cu autorii din rezidență

Cărturești Iași invită cititorii la două întâlniri cu autori români contemporani prezenți în această perioadă la Conacul Petre P. Carp în cadrul Burselor și rezidențelor de creație literară Cărturești.

LA CONAC | Miercuri, 28 iunie, de la ora 18.00, va avea loc o întâlnire cu trei dintre scriitorii câștigători ai Burselor și rezidențelor Cărturești la ediția a 3-a. Teodora Coman, Sebastian Sifft și Victor Țvetov vă așteaptă în spațiul de la Țibănești, acolo unde își desfășoară rezidența de creație.

Dacă sunteți prin preajmă, nu ratați evenimentul. Aveți ocazia să interacționați cu scriitorii chiar în locul unde se naște o parte din viitoarele lor cărți.

Întâlnirea va fi moderată de Corina Giurgia.

La eveniment va participa Andrei Ignia, reprezentant al Asociației Maria, care va vorbi despre „Batem fierul la conac”, proiect care găzduiește numeroase inițiative la Țibănești, printre care și rezidențele de creație literară.

Cărturești Iasi 28 iunie 2023

ÎN LIBRĂRIE | Cititorii sunt așteptați și Cărturești Palas Iași,joi, 29 iunie, de la ora 17.00 la o întâlnire cu trei dintre scriitorii câștigători ai Burselor și rezidențelor Cărturești la ediția 3: Teodora Coman, câștigătoare la categoria poezie, Sebastian Sifft, „Bursa specială a juriului” (roman) și Victor Țvetov, „Bursa pentru scriitori basarabeni”.

Întâlnirea va fi moderată de Corina Giurgia.

DESPRE INVITAȚI

Teodora Coman este câștigătoarea unei burse și rezidențe Cărturești, la categoria poezie, la ediția 3, 2022-2023.

Născută la Sibiu, în 1976, Teodora Coman a publicat patru volume de poezie: „Cârtița de mansardă” (2012), „foloase necuvenite” (2017), „soft guerilla” (2019) la Casa de Editura Max Blecher si „Lucy” (2021) la Editura Tracus Arte. Din 2011 este redactor al revistei Poesis International, în care publică cronici și traduceri.

Sebastian Sifft este câștigătorul „Bursei speciale a juriului”, cu un proiect de roman, ediția 3, 2022-2023.

Născut în 1977, Sebastian Sifft a absolvit Facultatea de Filozofie a Universității „Babeș-Bolyai“ din Cluj. A debutat cu volumul de poezie „smintirea” (2004). A mai publicat volumul de poezie „dadi” (Nemira, 2017) și romanele „Câinele iubirii” (Humanitas, 2018) și „Copia carbon” (Humanitas, 2021). Este prezent în volumele colective „16 prozatori de azi.lit” (Humanitas, 2018) și „Cartea orașelor” (Humanitas, 2021), coordonate de Andreea Răsuceanu. A publicat articole în revistele Observator cultural și Dilema veche.

Trăiește și lucrează la Bruxelles.

Victor Țvetov este câștigătorul „Bursei pentru scriitori basarabeni”, la ediția 3, 2022 – 2023.

S-a născut în 1990, în Nimoreni, Republica Moldova. Este poet, traducător și unul dintre fondatorii revistei basarabene de literatură Lolita. A debutat în anul 2015 cu volumul „în lipsa unor lucruri importante”, la Casa de Editură Max Blecher, pentru care a primit Premiul Municipal pentru Tineret și Premiul Bibliotecii Naționale din Chișinău, pentru debut. Poemele sale au fost traduse în engleză, franceză, rusă, slovenă, greacă și lituaniană.

Andrei Ignia este licenţiat în Relaţii Publice și Publicitate şi specializat în fotografie comercială şi producţie video. Pasiunea lui pentru materie şi manualitate l-a împins către proicte de design de obiect unde a căutat să recupereze, restaureze şi reintegreze elemente pentru 4 colecţii de corpuri de iluminat în stil industrial care aduc în prim-plan mirajul becurilor cu filament Edison: https://bulb27.ro/.

A participat, împreună cu alţi creatori români la expoziţia deschisă în cadrul unuia dintre cele mai mari festivaluri londoneze, Clerkenwell Design Week şi la Milano-Salone di Mobili.

Andrei este prieten vechi al proiectului Batem fierul la conac!, powered by Asociaţia Maria pentru care a realizat diferite materiale foto-video, cunoscându-i îndeaproape povestea. A terminat recent cursurile Şcolii Europene de Feronerie de Artă, cu practică la prestigioasa firmă Forge de Style şi la Centrul de Formare de la Muizon din Franţa.

 

Search

iulie, 2024