Prove it  – primul techathon din Romania

Haideți să descoperim Universul Prove it  – primul techathon din Romania, organizat de BEST Iași.  Prove it își propune să pună abilitățile tehnice a cât mai mulți studenți la încercare.

Deci, ce este mai exact Prove It? Ei bine, este o competiție care își propune să încurajeze inovația și creativitatea într-un mod distractiv și interactiv. Competitia este despre crearea de soluții practice care pot fi și vor fi aplicate în viața reală.

Competiția este structurată ca un techathon, echipele primind 24 de ore pentru a dezvolta un produs. Totuși, diferența este că, în loc să-și prezinte doar ideile unei echipe de jurați, echipele trebuie să dovedească că soluția lor este viabilă.

Prove It 2023

Acum, poate vă întrebați cum se compară acesta competitie cu alte hackathon-uri. Hackathon-urile tradiționale tind să acorde prioritate expertizei tehnice și inovației, dar la sfârșitul zilei, dacă produsul tău nu este aplicabil, rămâne doar în teorie. 

A doua mare diferență este că Prove it, anul acesta, se concentrează pe găsirea unor domenii cât mai diverse din care participanții pot alege. Deci dacă ești interesat de arhitectură, inginerie chimică sau automotive, nu rata șansa sa iti pui talentele la încercare, să îți dezvolți  abilitățile antreprenoriale și să creezi ceva aplicabil chiar în orașul tău, participă la Prove it!

Dar asta nu e tot! Prove it vă asigură o experiența care sigur va merita. Deci pe lângă faptul că mâncarea, apa și spațiile de odihnă sunt asigurate, ce puteți câștiga? Premii în valoare de 2000 € în formă de vouchere, bilete la festival și multe altele.

În loc să recompenseze doar inovația sau expertiză tehnică, juriul acestui maraton ingineresc evaluează capacitatea fiecărei echipe de a crea un produs care rezolvă o problemă reală și care are potențialul de a fi un succes pe piață. Abilitățile și cunoștințele pe care le dobândesc din competiție pot fi aplicate ușor în carierele și în viitoarele lor încercări.

Și să nu uităm de potențialul recunoașterii din industrie și oportunitățile de internship. Prove It și-a câștigat rapid o reputație ca fiind un loc excelent pentru a descoperi noi talente și idei, așa că, cine știe – ai putea fi următorul nume în tehnologie!

Probele sunt gândite de companiile partenere pentru a vă urmări și testa potențialul. La sfârșitul a celor 24 de ore poți să pleci cu un job la Hella sau Preh  pe automotive, Purolite pe inginerie chimică sau un proiect bun de pus la portofoliu pe Arhitectură, care va fi construit pe situl asignat, cu numele vostru pe plăcuță.

Privind spre viitor, Prove It nu dă semne că ar stagna. Competiția a avut deja un mare succes la primele 2 ediții și organizatorii caută în mod constant modalități de îmbunătățire și extindere.

Deci, dacă ești pregătit să-ți demonstrezi valoarea în lumea tehnologiei și să te distrezi pe parcurs, Prove It este competiția pentru tine. Și nu uita, experiența de la prove it sigur va fi utilă pentru cariera voastră în materie de cunoștințe!

E timpul să demonstrați ce știți la cel mai tare maraton ingineresc din Iași!

 

Search

martie, 2024