Campanie de donație de carte în Iași

Data de 14 februarie marchează Ziua Internațională a Donației de Carte, o inițiativă care vizează facilitarea accesului copiilor din medii defavorizate la carte și insuflarea dragostei pentru lectură. Cu această ocazie, Muzeul Național al Literaturii Române Iași și Cuptorul Moldovencei anunță lansarea unei campanii de donație de carte.

Ieșenii și nu numai sunt îndemnați să doneze cărți noi sau în stare foarte bună, pentru copii și adolescenți, în oricare dintre localurile din rețeaua Cuptorului Moldovencei, iar acestea vor fi dăruite mai departe copiilor din Centrul de Servicii Sociale Bucium. În plus, la fiecare carte donată, Cuptorul Moldovencei cumpără alta.

Campanie donatie carte

Nivelul educației este cel mai puternic indicator al lumii civilizate. Cititul este un obicei sănătos care deschide minti si orizonturi, iar cărtile nu ar trebui sa fie un privilegiu. Cu sigurantă, nu vom schimba lumea, dar fiecare carte citită de un copil din Centrul de Servicii Sociale va fi o victorie pentru noi toti ca o comunitate. Aceasta va fi doar o prima acțiune pe care o demarăm în parteneriat cu MNLR Iași și Festivalul Internațional de Literatură și Traducere Iași. – FILIT. Ne dorim să contribuim cât de dulce putem la dezvoltarea orașului nostru. Punem și noi umărul cu bucurie la un oraș mai frumos, mai curat, mai educat și mai etic., a declarat Nicoleta Hrițcu, manager Cuptorul Moldovencei și inițiatoarea campanie de donație de carte.

Campania de strângere de cărți se derulează pe tot parcursul lunii februarie a anului 2023 și va fi continuată de o serie de activități ce încurajează lectura și punerea în lumină a creațiilor literare contemporane.

Search

martie, 2024