„Ce facem cu inima și mintea?”

„Ce facem cu inima și mintea?” face parte din seria de conferințe dedicate unor importante teme de reflecție filosofică, organizată de Muzeul Științei și Tehnicii „Ștefan Procopiu” din cadrul Complexului Muzeal Național „Moldova” Iași, în parteneriat cu Asociația „Noua Acropolă” Filiala Iași si continuă sâmbătă, 11 februarie 2023, începând cu ora 14.00, la Muzeul „Poni-Cernătescu”.

Conferinta Ce facem cu inima si mintea

„Ce facem cu inima și mintea?” este tema abordată în cadrul acestei prelegeri susținută de Marius Andro, director „Noua Acropolă”.  Este, probabil, o întrebare pe care și-o adresează mulți oameni într-un moment sau altul al vieții. De afectivitate și rațiune depinde în mare măsură calitatea vieții, pentru că indiferent de circumstanțele exterioare, nivelul de cunoaștere de sine și stăpânire de sine sunt fundamentale pentru a ne regăsi pe noi înșine și pentru a descoperi sensul vieții noastre.

Vă așteptăm, în acest context, la o discuție filosofică despre emoție și rațiune, două dintre aspectele principale ale identității omului.

„Noua Acropolă” din România este o asociație culturală nonguvernamentală și fără scop lucrativ, înființată în anul 1990. Principalul său obiectiv este promovarea valorilor culturii universale, încercând să le facă mai accesibile omului de azi. În acest sens, asociația susține un program cultural și filosofic vast, organizând cursuri și conferințe pe teme de filosofie, psihologie, istoria religiilor, artă, știință, civilizații vechi, științe hermetice (alchimie, astrologie, matematică sacră) și multe altele, propunând o abordare globală, comparată a filosofiilor, științelor, religiilor și artelor.

Search

aprilie, 2024