Martie – „Luna filmului pentru copii”

Asociația Artis din Iași propune ca luna martie să devină, simbolic, Luna filmului pentru copii, ca o inițiativă prin care publicul de toate vârstele este transpus în lumea copilăriei și a filmelor dedicate micilor cinefili. Pornind de la ideea renașterii naturii, moment în care prinde viață și culoare, Luna filmului pentru copii aduce în fața spectatorilor mici și mari zâmbete, reîntâlniri și clipe pline de emoție.

Luna filmului pentru copii va cuprinde, în fiecare an, un moment dedicat sărbătoririi regizoarei Elisabeta Bostan (cunoscută drept regizoarea filmelor pentru copii), festivalul CineCopilăria, aniversarea filmului Veronica, alături de alte evenimente integrate ulterior în program.

Luna filmului pentru copii

Luna martie începe cu aniversarea Elisabetei Bostan, născută pe 1 martie 1931, și sărbătorită, începând din acest an, printr-un festival organizat în orașul în care s-a născut. Toți cei care o îndrăgesc, alături de apropiați și prieteni, vor lua parte în perioada 5-6 martie 2022, la festivalul CineCopilăria – sărbătoarea Elisabetei Bostan.

Casa de Cultură „Elisabeta Bostan” din Buhuși devine, așadar, gazda unor evenimente reverență pentru regizoare: proiecții de film, lansări de carte, expoziții cu fotografii și obiecte de suflet din colecția personală, lansarea unei mărci poștale „Elisabeta Bostan – Mari regizori români”, un interviu exclusiv filmat la începutul acestui an de către echipa Artis.

În continuarea programului, va avea loc și o proiecție specială a celui mai iubit film pentru copii, Veronica, eveniment la care sunt invitați actori care au interpretat rolurile celor mai îndrăgite personaje din film. Tot atunci, va fi lansat și DVD-ul Veronica 50, împreună cu traista fermecată, în versiune reinterpretată.

Calendarul evenimentelor de anul acesta poate fi consultat pe site-ul www.elisabetabostan.ro și pagina de facebook CineCopilăria. Intrarea este liberă, cu respectarea normelor sanitare în vigoare.

Search

august, 2022