În miezul zilei, CINA COPIILOR, o pânză şi 100 de ieşeni

Evenimentul ” CINA COPIILOR, o pânză şi 100 de ieşeni” se va întâmpla vineri, 15 octombrie, începând cu ora 11.30, pe strada Lăpuşneanu! Şi chiar dacă la meteo se anunţă un cer gri, vă asigurăm că va fi multă culoare!

Nicolae Tonitza, Cina copiilor

Vorbim despre evenimentul organizat de Asociaţia Art And Soul, în parteneriat cu Primăria Iaşi şi Complexul Muzeal Naţional Moldova Iasi, eveniment ce va avea ca performeri ieşeni pasionaţi de pictură sau simpli trecători prin zonă. Vedeta evenimentului va fi reproducerea (supradimensionată) în alb-negru a capodoperei semnată de Nicolae TonitzaCINA COPIILOR –  care se regăseşte în patrimoniul Muzeului de Artă Iaşi, Complexul Muzeal Naţional Moldova Iaşi. Toţi cei prezenţi la eveniment o vor (re)picta, aşa cum va simţi fiecare, cu un strop de creativitate şi bucurie, evident! Culorile şi pensulele vor fi asigurate de către organizatori, la fel şi reproducerea color a pânzei originale, ca model. Parte a echipei, Maria Bilaşevschi (critic de artă) va puncta elementele inedite ale proiectului, dar și suprizele pentru cei prezenţi. Nu mai rămâne decât să fim pe strada Lăpuşneanu, începând cu ora 11.30, respectând (firesc) măsurile de siguranţă sanitară (măşti, distanţă fizică)!
Ne vedem acolo! Pictura (şi arta, în general) anulează stresul (merită, chiar şi pentru 5 minute) şi face viaţa mai frumoasă, mai ales acum, în perioada aceasta umbrită de pandemie! În plus, noi, ieşenii, ne bucurăm de prestigiul cultural al maeştrilor in arta picturii româneşti şi chiar se merită să-i (re)descoperim!
Evenimentul este parte a proiectului cultural IAŞI, ORAŞ AL PICTORILOR, finanţat de către Municipiul Iaşi, în baza legii 350/2005.
Ps: începând cu data de 7 noiembrie, în mediul online iubitorii picturii vor găsi o adresă nou-nouţă – www.pictoriieşeni.ro! Până atunci, vă ţinem în suspans!

 

Search

aprilie, 2024