Editie online a Concursului „Acad. Cristofor Simionescu”

Facultatea de Inginerie Chimică și Protecția Mediului „Cristofor Simionescu” de la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași organizează a VIII-a ediție a Concursului „Acad. Cristofor Simionescu”, care va avea loc sâmbătă, 21 noiembrie 2020, începând cu ora 9.00.

Concursului „Acad. Cristofor Simionescu (1)

Ediția a VIII-a a concursului va fi prima din istoria competiției adresată elevilor din ciclul preuniversitar care se va desfășura online, pe platforma Moodle, la următoarea adresă. La cele trei secțiuni ale concursului: I – Chimie pentru licee și colegii teoretice, II – Chimie pentru licee și colegii tehnologice și III – Protecția mediului s-au înscris peste 1.000 de elevi din clasele IX – XII, coordonați de 213 cadre didactice de la 136 de unități de învățământ din 20 de județe.  Elevii înscriși se vor întrece atât în competiția individuală a concursului, cât și în competiția pe echipe. Lista elevilor participanți va putea fi consultată pe pagina web a concursului. Rezultatele preliminare vor fi afișate pe pagina web în ziua concursului la ora 20.00.

Concursului „Acad. Cristofor Simionescu (2)

În timpul desfășurării competiției, cadrele didactice sunt invitate să participe la un workshop online care are ca scop facilitarea dialogului și consolidarea relațiilor de colaborare dintre reprezentanții mediului preuniversitar și cel universitar. La această ediție, invitații vor putea asista și participa activ la prelegerea „Predarea și învățarea on-line în contextul crizei COVID-19” susținută de prof. univ. dr. ing. Nicolae Hurduc, fost Ministru al Cercetării, cadru didactic al Facultății de Inginerie Chimică și Protecția Mediului „Cristofor Simionescu”.

După finalizarea concursului, elevii sunt invitați să participe la un workshop online ce va cuprinde prezentarea ofertei educaționale a facultății, prelegerea „Pledoarie pentru profesia de inginer” susținută de prof. univ. dr. ing. Gabriela Lisă, discuții cu studenți și absolvenți ai Facultății de Inginerie Chimică și Protecția Mediului „Cristofor Simionescu”, reprezentanți din industria de profil.

Search

martie, 2024